Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια περίεργη συμπεριφορά στα δελφίνια του είδους Ινδίας και Ειρηνικού, της Ερυθράς θάλασσας. Παρατήρησαν ότι τρίβονται σκόπιμα στα φύλλα ενός κοραλλιού που ονομάζεται γοργόνια.

Τα θηλυκά δελφίνια έχουν κλειτορίδα και φτάνουν σε οργασμό | Ploumistos.com

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πρόκειται για μια μορφή αυτοθεραπείας, γεγονός που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τα μυστικά των φυσικών θεραπειών στον ωκεανό και να βοηθήσει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για τον άνθρωπο.

Μικρά μυστικά για τα δελφίνια

Είναι πλάσματα πολύ έξυπνα, κοινωνικά, και ζουν σε κοινότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν χιλιάδες άτομα. Τα δελφίνια είναι τα πιο αγαπημένα θηλαστικά των θαλασσών. Τι γνωρίζουμε, όμως, στα αλήθεια γι’ αυτά;

Στις ελληνικές θάλασσες απαντώνται πέντε είδη δελφινιών, εκ των οποίων το ένα εκτιμάται ότι επισκέπτεται, περιστασιακά, τα νερά του βορείου Ιονίου.

Πρόκειται για το ρινοδέλφινο, το σταχτοδέλφινο, το ζωνοδέλφινο, το κοινό δελφίνι, και το στενόρυγχο.

Το WWF Ελλάς μάς «συστήνει» τα δελφίνια, δίνοντάς μας πληροφορίες για τη ζωή τους, που ίσως δεν είχαμε ποτέ φανταστεί. Παράλληλα, μας παρέχει χρήσιμες συμβουλές για το πώς πρέπει να τους συμπεριφερθούμε στην περίπτωση που βρεθούμε κοντά τους, αλλά και το τι τι πρέπει να κάνουμε αν δούμε ένα τραυματισμένο δελφίνι.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.