Όπως η μόδα κάνει κύκλους και ανακαλύπτει ξεχασμένες φόρμες και μοτίβα του παρελθόντος, έτσι και η ανθηρή τα τελευταία χρόνια αγορά κινητών τηλεφώνων ετοιμάζεται σε μια επαναφορά στο παρελθόν.

Για τους μεγαλύτερους ειδικότερα στα 90’s το κινητό τηλέφωνο δεν ήταν τίποτα άλλο από μία κινητή συσκευή που σου επέτρεπε να μιλάς σχεδόν από παντού, να στέλνεις μικρά σε μέγεθος SMS και ίσως σε κάποια από αυτά να έβγαζες και κάποιες πολύ κακής ποιότητας φωτογραφίες και τέλος.

Και μετά ήρθε το iPhone και όλες οι επαναστατικές συσκευές που κάνουν δεκάδες πράγματα που ούτε τα είχαμε φανταστεί πριν μερικά χρόνια για να αλλάξουν το κόσμο κυριολεκτικά.

χαζά κινητά

Σύμφωνα με άρθρο του BBC οι αναζητήσεις για τα λεγόμενα χαζά τηλέφωνα (που έχουν ως λειτουργίες μόνο την ομιλία, SMS και ίσως κάποια στοιχειώδη δυνατότητα για φωτογραφίες) αλλά καθόλου σύνδεση με το internet, καμία πρόσβαση σε social media,web κλπ , αυξήθηκαν 89% την τελευταία 3 χρονιά.

Μία μελέτη έδειξε ότι 1 στους 10 χρήστες στην Μ. Βρετανία έχει τέτοια συσκευή. 

Αναλυτές της αγοράς πιστεύουν ότι η νοσταλγία για κάποιους της πρώτης συσκευής που χρησιμοποιούσαν είναι ένα λόγος , άλλοι πιστεύουν ότι είναι μία ακόμη μόδα που ξεκίνησε μέσα από το Tik Tok και κάποιο τονίζουν ότι συσκευές προσφέρουν μεγάλη αξιοπιστία σε κάποιον που δεν θέλει να χάνει τον χρόνο του χαζεύοντας στα κινητό του στα social media, ενώ όλοι τονίζουν την πολύ μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας κάποιων ημερών που προσφέρουν αυτές οι συσκευές σε αντίθεση με τα ενεργοβόρα smartphone.