Υποδυόμενος έναν πλούσιο μεγιστάνα διαμαντιών, γοήτευε γυναίκες στο διαδίκτυο και τους αποσπούσε εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, κάποια θύματα σχεδιάζουν την εκδίκηση τους”, γράφει στην σχετική περιγραφή το Netflix για τον άντρα που έκλεβε τις καρδιές των γυναικών στην πλατφόρμα dating και χιλιάδες δολάρια από τους λογαριασμούς τους.

Ο συγκεκριμένος άντρας ονομάζεται Simon Leviev και η ιστορία του έχει κάνει ήδη πολλά πρωτοσέλιδα, οπότε δεν θα ασχοληθούμε παρεταίρω με το τι έκανε, αλλά τον τρόπο με τον οποίο ενίσχυε την εικόνα του δισεκατομμυριούχου.

Oι διάσημοι οίκοι

Η γκαρνταρόμπα του αποτελούνταν από ρούχα διάσημων οίκων, όπως Gucci και Louis Vuitton, αυτό ωστόσο που ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν τα ρολόγια που φιγούραραν στον καρπό του, η αξία των οποίων ήταν τεράστια, αν λάβουμε υπόψη την παρακάτω φωτογραφία, στην οποία βλέπουμε ένα Richard Mille RM030, ένα Audemars Piguet Royal Oak Chronograph και πέντε διαφορετικά κομμάτια της Rolex: τρία χρυσά Day-Dates (ένα με διαμάντια στην στεφάνη), ένα χρυσό Submariner και ένα Daytona Rainbow.

Το πρώτο πράγμα που έχουμε να πούμε για τη συλλογή του Leviev, είναι ότι περιέχει κομμάτια που θα επέλεγε κανείς για αναδείξει το “μέγεθος” του πορτοφολιού του, δεδομένου ότι ακόμα και κάποιος που δεν ασχολείται με την ωρολογοποιία, γνωρίζει ότι ένα χρυσό Rolex κοστίζει μια μικρή περιουσία.

Ο Leviev γνώριζε πως για να πείσει τα θύματα του και να ενισχύσει παρεταίρω τον πλούσιο τρόπο ζωής του έπρεπε να έχει μερικά ρολόγια ως “συμμάχους”, και προφανώς επέλεξε κομμάτια που θα έστελναν το σωστό μήνυμα, παρά το γεγονός ότι ήταν ψεύτικα. Όπως λέει και το παλιό ρητό: ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός