Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε σήμερα (25/07) το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» στα Κρέστενα με σκοπό τη διεξαγωγή σύσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

«Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί η σύλληψη ενός πολίτη για εμπρησμό», τόνισε αρχικά, ενώ προσέθεσε αναφορικά με τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί τον τελευταίο καιρό στην Ηλεία πως «τις τελευταίες είκοσι ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, έχουν καταγραφεί δεκαπέντε φωτιές.

Δεν υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι αυτό γίνεται τυχαία. Αποτελεί προφανές γεγονός ότι υπάρχουν εμπρησμοί και σχέδια, οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να βρούμε τους ενόχους. Υπάρχει ήδη μία σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό και πρόκειται να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «είναι πρόκληση για την τοπική κοινωνία, τον Δήμο, την Περιφέρεια και ιδίως τις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, να βρουν τους ενόχους αυτών των εμπρησμών και να τους παραδώσουν στη Δικαιοσύνη».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο κ. Υπουργός έκανε λόγο «για σκληρή μάχη των 180 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των 120 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και των Γερμανών πυροσβεστών που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

«Χάρη στην αποτελεσματική προσπάθεια όλων, δεν έχει χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, ούτε κατοικίες», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Δίδεται μία πολύ σκληρή μάχη με σκοπό να αντιμετωπισθεί και αυτή η πυρκαγιά. Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τους 180 άνδρες της Πυροσβεστικής και τα 120 στελέχη της Αστυνομίας, που σε στενή συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με την τοπική αυτοδιοίκηση, αγωνίζονται για να σταματήσουν τις φλόγες, να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων».

Σήμερα το μεσημέρι, (25/07) οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 63άχρονου υπόπτου για τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Αγίου Λουκά, στο Αλιβέρι της Εύβοιας.