Στους γονείς της 31χρονης που δολοφονήθηκε στη Δάφνη από τον σύζυγο της, τον Ιούλιο, ανατέθηκε η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού τους με διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών (481/2021).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με διάταξη της Εισαγγελέως ανηλίκων Αθηνών το αγόρι θα παραμείνει στο σπίτι των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας έως ότου τα δικαστήρια αποφανθούν για την οριστική επιμέλεια.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τη διαφύλαξη της «σωματικής και ψυχικής» υγείας του παιδιού.

Η εισαγγελική λειτουργός έλαβε υπ’ όψιν της τα πορίσματα των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών βάσει των οποίων «οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του, όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που το προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού και έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου».

Το χρονικό του εγκλήματος

Στα τέλη Ιουλίου, σοκ προκλήθηκε από την άγρια δολοφονία 31χρονης γυναίκας από τον 40χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους, στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 17.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας αλβανικής καταγωγής πήγε το μεσημέρι στο Α.Τ. Δάφνης και ομολόγησε τη δολοφονία της γυναίκας του, υποστηρίζοντας ότι τη ζήλευε.

Ο δράστης ομολόγησε πως τραυμάτισε θανάσιμα τη νεαρή σύζυγό του στον λαιμό με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί, μπαίνοντας στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, εντόπισαν τη γυναίκα νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιό τους.

https://www.youtube.com/watch?v=sau4vR5Hb_g

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συζυγοκτόνος ζήλευε παθολογικά τη 31χρονη και είχε φτάσει στο σημείο να μην την αφήνει να μιλά με άνθρωπο.

Το ζευγάρι τσακωνόταν αρκετά συχνά και μάλιστα μία γειτόνισσα είχε καλέσει την αστυνομία, καθώς άκουγαν τα όσα γίνονται.

«Σήμερα το βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα, που ζει και ανήλικο. Τα κουδούνια αλλάχτηκαν την Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά, δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατέβουν, άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν!», είχε γράψει γειτόνισσα σε ανάρτησή της, την οποία αναδημοσίευσε μετά τη δολοφονία, σχολιάζοντας: «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».