«Σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε την κοροϊδία του ελληνικού λαού όλες αυτές τις ημέρες από την κυβέρνηση. Διέψευσε εντελώς τα στοιχεία σχετικά με τα εναέρια μέσα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Σκέρτσος πριν από λίγα μόλις εικοσιτετράωρα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «αποδεικνύεται πλέον πως το γραφείο του πρωθυπουργού από την αρχή της εθνικής οικολογικής τραγωδίας είχε μια και μόνη έννοια: πώς θα πει ψέματα και πώς θα διαστρεβλώσει για να απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη». Σχολιάζει δε, πως «ακριβώς γι’ αυτό και εχθές ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε συγγνώμη και σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς τα βρήκε όλα άψογα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ακόμα μια μέρα συνεχίζουν να παίζουν το κρυφτούλι των ευθυνών πάνω στις στάχτες των κόπων μιας ζωής χιλιάδων πολιτών» και πως «η στάση του κ. Μητσοτάκη αποτελεί σχολείο εμπαιγμού και θρασύτητας».

Συνέντευξη Τύπου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσίασε πρόταση επτά σημείων για εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, ενώ τόνισε ότι είναι «εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη» για τις πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα τις τελευταίες ημέρες.

O  κ. Τσίπρας τόνισε, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, πως η χώρα μας βιώνει μία μεγάλη καταστροφή και πως οι ώρες της συμφοράς που ζούμε είναι ώρες αλήθειας. Όπως είπε, «οφείλουμε όλοι μας, και πρώτα η κυβέρνηση, να δούμε κατάματα την τραγωδία και να αναμετρηθούμε με τις αιτίες της».

Παράλληλα, σημείωσε πως «η έγνοια μας σήμερα είναι», όπως είπε μεταξύ άλλων «να μην κρυφτούμε πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα, προσχηματικές και ανέξοδες συγνώμες», κάνοντας έμμεση αναφορά στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Στη συνέχεια, είπε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια ζώσα και άκρως επικίνδυνη πραγματικότητα, δεν μπορεί όμως να αποτελεί δικαιολογία. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε μπορεί να την επικαλείται ως δικαιολογία. Γιατί αγνόησε τις προειδοποιήσεις μας, όπως και τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων. Ακόμα χειρότερα, αγνόησε τα σχέδια που της παραδώσαμε.