Συνελήφθη ο Νίκος Αντωνιάδης αργά το βράδυ της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου.

Ο δικηγόρος που έστελνε εξώδικα σε κλινικές COVID απαιτώντας να αποσωληνωθούν ασθενείς και πρόσφατα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά 4.311 σελίδων κατά της κυβέρνησης και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, συνελήφθη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων, επανειλημμένα και μέσω διαδικτύου» και «διέγερση σε ανυπακοή, κατ’ εξακολούθηση».

Ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν την κοινή γνώμη, καθώς το 2014 ήταν συνήγορος υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη. Ωστόσο παραιτήθηκε όταν απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη βουλευτή.

Συνελήφθη ο Νίκος Αντωνιάδης

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η σύζυγός του στο Facebook, την «σύλληψή» του διέταξε ο εισαγγελλεάς Αντώνης Ελευθεριάνος, ενώ αργά το βράδυ της Τετάρτης ο δικηγόρος ολοκλήρωσε τις εξηγήσεις του και όπως υποστηρίζει μηνύει τον εισαγγελέα για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Αντωνιάδης δεν μπορεί να κρατηθεί στο τμήμα, λόγω της ιδιότητάς του ως δικηγόρος.

Η σχετική δικογραφία σε βάρος του Αντωνιάδη είχε σχηματιστεί από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελία στην οποία είχαν επισυναφθεί ηλεκτρονικά αρχεία που δείχνουν τον δικηγόρο να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού και των διασωληνώσεων ασθενών και να υποστηρίζει ότι τα εμβόλια προκαλούν παρενέργειες.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αρνητή δικηγόρου μεταβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος, αφού μελετήσει τα στοιχεία θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα συνεχιστεί η προκαταρκτική έρευνα.

Ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος σε βάρος του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ασφάλεια Αττικής και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν φτάσει 10άδες καταγγελίες από πολίτες που τον καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού αφέθηκε ελεύθερος έκανε live στο Facebook για να ενημερώσει για τα όσα έγιναν.

Στις αναρτήσεις του, ο Νίκος Αντωνιάδης, συχνά αναφέρεται στα νοσοκομεία ως «κολαστήρια» και στη νοσηλεία των ασθενών ως «παράνομη παρακράτηση» και παρότι δικηγόρος κάνει στους γιατρούς υποδείξεις για το πότε και εάν πρέπει να διασωληνώσουν έναν ασθενή.