Συνελήφθη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ληστής με το τατουάζ από την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 33χρονο αντιεξουσιαστή, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 43 ετών, συνολικά, για ληστείες.

Πάνω στον συλληφθέντα βρέθηκε ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ και άλλος βαρύς οπλισμός.

Συνελήφθη ο ληστής με το τατουάζ από την ληστεία τράπεζας στην Μητροπόλεως

Ληστεία σε τράπεζα της οδού Μητροπόλεως: Συνελήφθη ο ληστής με το τατουάζ

Υπενθυμίζεται πως η ληστεία είχε γίνει το μεσημέρι της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου, σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως 53, με τους δράστες να φέρουν βαρύ οπλισμό. Οι δράστες είχαν αρπάξει άγνωστο χρηματικό ποσό και είχαν χαθεί στα στενά της περιοχής.

Από τις μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί μετά τη ληστεία στην τράπεζα στη Μητροπόλεως, καθώς και από το υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο «κάδρο» των υπόπτων από την Ελληνική Αστυνομία είχε τοποθετηθεί ο 33χρονος δραπέτης από τις φυλακές Λάρισας.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και μια επίθεση σε υποκατάστημα των Πετραλώνων στις 10 Αυγούστου, καθώς οι Αρχές έτσθ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στη ληστρική επιδρομή της Μητροπόλεως πήραν μέρος όχι δύο, αλλά τρία άτομα και ότι διέθεταν κρησφύγετο κοντά στο σημείο προκειμένου να χαθούν μέσα στην κίνηση και να σβήσουν τα ίχνη τους.

Έξω απο την τράπεζα τότε, υπήρχε τσιλιαδόρος που κατηύθυνε τις κινήσεις τους ενώ εκτιμάται από τους αναλυτές ότι παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο υποκατάστημα για αρκετό χρονικό διάστημα πριν την ημέρα της ληστείας.

Συνελήφθη ο ληστής με το τατουάζ από την ληστεία τράπεζας στην Μητροπόλεως

Πώς έδρασαν οι ληστές

Οι δράστες που μπήκαν στην τράπεζα ήταν δύο, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο ληστής με το τατουάζ. Μπήκαν ένας-ένας μέσα στο υποκατάστημα ενώ και οι δυο κρατούσαν σακβουαγιάζ στα χέρια, όπου μέσα έκρυβαν τον οπλισμό, τον οποίο έβγαλαν μόλις μπήκαν στο εσωτερικό της τράπεζας.

Και οι δυο φορούσαν χειρουργικές μάσκες. Ο ένας από αυτούς έκανε ένα σοβαρό λάθος όπως παρατηρήθηκε αργότερα καθώς άφησε ακάλυπτο το τατουάζ του.

Η αντιτρομοκρατική είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το πως έγινε η ληστεία καθώς υπήρχαν ερωτήματα για το αν οι δράστες ανήκαν αποκλειστικά στο ποινικό χώρο ή είχαν σχέση και με τον αντιεξουσιαστικό.