Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων προέβη στη σύλληψη του Γιώργου Αβαρλή, Αντιδημάρχου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ιδιότητα του ιδιώτη λογιστή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έλαβε «φακελάκι» ώστε να τακτοποιήσει –με έναν ακόμα λογιστή και μία εφοριακό– υπόθεση ενός φαρμακοποιού πελάτη του, ο οποίος κατήγγειλε και το περιστατικό, σύμφωνα με τον ιστότοπο voria.gr.

Κακουργηματική δίωξη από την εισαγγελέα

Η εισαγγελέας άσκησε σήμερα το μεσημέρι (18/05) κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβιασμό, εις βάρος της εφοριακού και των δύο λογιστών.

Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ειδικό ανακριτή και πρόκειται να παραμείνουν υπό κράτηση, έως την ημέρα της απολογίας τους.

Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1.000 ευρώ, αλλά, όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να «κλείσουν» φορολογική υπόθεση καταγγέλλοντος.

Εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες περιπτώσεις δωροληψίας, βάσει πληροφοριών.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής, με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση».