Στη σύλληψη ενός 72χρονου για εμπρησμό από αμέλεια προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές για τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 9 Ιουλίου κοντά στον οικισμό Ασπροχώρι στον Ωρωπό.
Ο 72χρονος, κάτοικος της περιοχής, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, εκτελούσε μελισσοκομικές εργασίες στο σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι εκείνη την ημέρα ο κίνδυνος πρόβλεψης πυρκαγιάς ήταν στην κατηγορία 5 (ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού).
Ειδικότερα όπως τονίζει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της, «συνελήφθη, χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε), ημεδαπός για εμπρησμό από αμέλεια, κατά τη διάρκεια μελισσοκομικών εργασιών σε κυψέλες, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, πλησίον του οικισμού Ασπροχώρι στον Ωρωπό Αττικής και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 9.750,00 ευρώ».
Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο ανακριτή.
Διαβάστε ακόμη:
- Σε εξέλιξη μυστικές συζητήσεις για εξαγορά επιχειρηματικού ομίλου από ανερχόμενη εισηγμένη
- Επιβεβαιωση Radar: «Κλείδωσε» το ενεργειακό deal μεταξύ Motor Oil και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξενάγησε σε live μετάδοση τον διάσημο youtuber IShowSpeed στην Ακρόπολη
- Νέο κόμμα που θα κινείται στον χώρο της Δεξιάς ετοιμάζει ο καθηγητής Μελέτης Μελετόπουλος