Ένας 34χρονος κατηγορούμενος ως τρομοκράτης του ISIS συνελήφθη το μεσημέρι μετά από κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, στο κέντρο της Αθήνας.

Η αστυνομία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ποιος είναι ο 34χρονος που συνελήφθη;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το protothema, πρόκειται για έναν 34χρονο Ιρακινό που είχε μπει στη χώρα μας το 2018 από τη Λέσβο και είχε καταθέσει δύο αιτήσεις ασύλου οι οποίες είχαν απορριφθεί.

Επίσης, εκκρεμούσε η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει.

Ο 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, όταν πριν λίγες ημέρες έφθασε κατεπείγον σήμα που ανέφερε συγκεκριμένες ενέργειες που έκανε ο τζιχαντιστής το 2014 και 2015 και ζητήθηκε ο εντοπισμός και η σύλληψη του.

Ο 34χρονος εργαζόταν στην Αθήνα, ενώ η δράση του στον ISIS φέρεται να έχει καταγραφεί σε βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές.

Έτσι, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ κινήθηκαν άμεσα, εντόπισαν και συνέλαβαν το μέλος του ΙSIS, κατέσχεσαν το κινητό του ενώ σε πλήρη εξέλιξη ειναι οι έρευνες σε συγκεκριμένα σπίτια που έμενε στο κέντρο της Αθήνας.