Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς της κρατικής Ασφάλειας, ένας από τους δράστες της επίθεσης εναντίον μελών του ΚΕΕΡΦΑ, που πραγματοποιούσαν εκδήλωση χθες το απόγευμα στην πλατεία Νέου Ηρακλείου, με αφορμή τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Γνωστός ακροδεξιός και αντιεμβολιαστής ο δράστης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για έναν 30χρονο γνωστό ακροδεξιό και αντιεμβολιαστή, ο οποίος είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλιο για τα επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα.

Επίσης, είχε προσαχθεί και την 25η Μαρτίου του 2019, για επεισόδια σε παρέλαση.

Η επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Χθες, ο 30χρονος, μαζί με άλλα 15 άτομα, περίπου, επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους στο Νέο Ηράκλειο και δημιουργήθηκε επεισόδιο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα. Κατά τις ίδιες αστυνομικές πηγές, υπάρχει οπτικό υλικό από βίντεο για την επίθεση, ενώ ο 30χρνος εντοπίστηκε στα Άνω Λιόσια, όπου και συνελήφθη. Αναγνωρίστηκε από παθόντες και αυτήν την ώρα εξετάζεται στα γραφεία της κρατικής Ασφάλειας.

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ – Τέσσερις τραυματίες

Προηγήθηκε την ίδια μέρα, επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης  από ομάδα περίπου 10 με 15 ατόμων που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν ακροδεξιοί.

Όπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες οι ακροδεξιοί χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες, καδρόνια, ακόμη και taser, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα πριν εξαφανιστούν στα γύρω στενά. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 άτομα.