Οι προκλήσεις των Τουρκοκύπριων, καθώς πλησιάζει και η ημέρα της άφιξης του Ταγίπ Ερντογάν, αυξάνονται. Τις τελευταίες μέρες επιδίδονται σε μια προσπάθεια να σβήσουν την ιστορία της Αμμοχώστου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ επιθεώρησε τις εργασίες στον κήπο του ελληνικού γυμνασίου Αμμοχώστου, που θα ονομασθεί «εθνικός κήπος».

Ο κ. Τατάρ ανήρτησε φωτογραφίες στο Twiter όπου φαίνεται πως είναι στο χώρο του κήπου και στο χώρο στάθμευσης που ετοιμάζεται, αλλά και με κολυμβητές στην παραλία της Χρυσής Ακτής. Ο Ερσίν Τατάρ έγραψε ότι ευχαριστεί τον «δήμαρχο» Αμμοχώστου, που τον συνόδευε, αλλά και όσους εργάζονται γι’ αυτά τα έργα.

Φωτογραφίες δείχνουν αρκετό κόσμο σήμερα στην παραλία της Χρυσής Ακτής όπου άνοιξε και την καντίνα που χτίστηκε τελευταία.

Τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες στο μεταξύ, αναδημοσιεύουν την φωτογραφία από το ελληνικό γυμνάσιο Αμμοχώστου όπου η σκαλιστή στο μάρμαρο επιγραφή «Ελληνικόν γυμνάσιον» έχει επικαλυφθεί.

Όπως φαίνεται το Κυπριακό μπαίνει σε μια πολύ κρίσιμη φάση και απαιτείται εγρήγορση από την ελληνοκυπριακή πλευρά για να μη βρεθούμε πάλι ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων.