Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) Κώστας Δέρβος και ο Αντιπρόεδρος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ Γιάννης Δελακουρίδης παρευρέθηκαν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission) στις Βρυξέλλες, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιου για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα θέματα της συζήτησης επικεντρώθηκαν στις κύριες δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, αξιολογώντας τα μέχρι τώρα επιτεύγματα και κοιτάζοντας μπροστά με προτάσεις για βέλτιστες πρακτικές.

«Εγκαινιάσαμε τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027»

Οι συζητήσεις βασίστηκαν στο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και στις ευκαιρίες που δόθηκαν σε πάνω από 38.486 επωφελούμενους να γνωρίσουν την Ευρώπη και τους θεσμούς της μέσα από σχέδια κινητικότητας, ευρωπαϊκά σεμινάρια, διακρατικές συναντήσεις και τον εθελοντισμό. Παράλληλα, έγινε μνεία στις δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν με γνώμονα τις προτεραιότητες που θέτουν τα νέα προγράμματα και στον στόχο να διπλασιαστεί ο αριθμός των επωφελούμενων κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) Κώστας Δέρβος

«Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αποτελούν την προμετωπίδα για τη βελτίωση του τρόπου ζωής των Ευρωπαίων συμπολιτών μας και της προώθησης της ευρωπαϊκής συνεργασίας. Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης με την ανάληψη του ρόλου της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+ στον τομέα της Νεολαίας και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης θέτει τον πήχη ψηλά και δεσμεύεται να υπηρετήσει και να υλοποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα προγράμματα αυτά. Εγκαινιάσαμε τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 με μια σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών εκδηλώσεων και τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους από όλα τα μέρη της Ελλάδας να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους προσφέρουν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Συνεχίζουμε δυναμικά και απρόσκοπτα το έργο μας, και σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και τη στήριξη», εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κώστας Δέρβος.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

«Στοχεύουμε στην πράξη, όχι στα λόγια»

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε το εξής: «Με χαρά υποδέχτηκα τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ενός οργανισμού με κεντρικό ρόλο στην προώθηση των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποστήριξη της νεολαίας, την κινητικότητα, των δεξιοτήτων και τον αθλητισμό όπως το εμβληματικό Erasmus+. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής μας είναι αυτός που δείχνει στις νεότερες γενιές ότι είμαστε ισχυρότεροι μαζί γιατί και για τα δυο αυτά προγράμματα έχουμε προβλέψει θεαματική αύξηση πόρων για τα επόμενα χρόνια. Στοχεύουμε στην πράξη, όχι στα λόγια, στη μεγαλύτερη συμμετοχή και την παροχή περισσότερων ευκαιριών στους νέους για την Ευρώπη του αύριο».