Συναγερμός σήμανε στο Καπιτώλιο με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πύλη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Καπιτώλιο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις των αρχών, εξαιτίας απειλής. Οι αρχές έχουν πρoχωρήσει στον αποκλεισμό του κτιρίου.

Ο οδηγός του οχήματος – που φέρεται αμέσως μετά το συμβάν να κινήθηκε απειλητικά κατά των αστυνομικών, κραδαίνοντας μαχαίρι – τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά. Αμερικανικά ΜΜΕ  αναφέρουν ότι είναι νεκρός. Οι δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται, κατα πληροφορίες σε κρίσιμη κατάσταση.

kapitwlio33

Αστυνομικοί απέκλεισαν την κυκλοφορία στη γύρω περιοχή και «σφράγισαν» το Καπιτώλιο, ενώ λίγες στιγμές νωρίτερα ένα άγνωστο όχημα επιχείρησε να παραβιάσει την ασφάλεια ττου κτιρίου.
Οι υπάλληλοι του Καπιτωλίου παροτρύνθηκαν να απομακρυνθούν από τα παράθυρα και να καλυφθούν, καθώς αξιωματούχοι αντιμετώπιζαν την αυξανόμενη κατάσταση.

Περιγράφοντας το συμβάν στους δημοσιογράφους, η επικεφαλής της Ασφάλειας του Καπιτωλίου, Yogananda Pittman, ανέφερε: «Ο ύποπτος εισέβαλε σε αυτό που χαρακτηρίζουμε ως βόρειο οδόφραγμα του Καπιτωλίου. Ο ύποπτος έριξε το αυτοκίνητό του σε δύο από τους αξιωματικούς μας και έπειτα χτύπησε το φράγμα. Ακολούθως, βγήκε από το όχημα με ένα μαχαίρι στο χέρι. Οι αξιωματικοί μας αντέδρασαν, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις εντολές τους. Ο ύποπτος κινήθηκε προς τους αξιωματικούς και τότε εκείνοι τον πυροβόλησαν. Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία με τραυματισμούς και ο ένας πέθανε».

Σύμφωνα με την αστυνομική ενημέρωση, το συμβάν δεν συνδέεται με τρομοκρατία, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσινγκτον τόνισε πως δεν υπάρχει, πλέον, ένδειξη για για εξελισσόμενη απειλή.

Δείτε live από το Καπιτώλιο

Το δίκτυο NBC μεταδίδει ζωντανά εικόνα από την Ουάσιγκτον λίγα λεπτά μετά την επίθεση. Η δημοσιογράφος μεταδίδει πως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αναχωρήσει από το σημείο.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου που ρωτήθηκε για το θέμα είπε ότι δεν είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει στο Καπιτώλιο.

Αξιωματικός τόνισε ότι υπήρξε νωρίτερα αναφορά για πιθανούς πυροβολισμούς σε έναν δρόμο κοντά στο συγκρότημα όπου στεγάζονται η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αναφορές θέλουν τουλάχιστον έναν τραυματία, ενώ το κτίριο έχει σφραγιστεί.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά την απόπειρα του μπλε σεντάν αυτοκινήτου να διέλθει από ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας.

«Ένας ύποπτος είναι υπό κράτηση. Και οι δύο αξιωματικοί τραυματίστηκαν. Και οι τρεις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο», επιβεβαιώνει η αστυνομία του κτιρίου.

Πάντως, ούτε στη Βουλή, ούτε στη Γερουσία υπήρχε προγραμματισμένη κάποια συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, που είναι Μεγάλη Εβδομάδα για τους Καθολικούς.

Καμία αλλαγή δεν έχει αναφερθεί στο επίπεδο συναγερμού στον Λευκό Οίκο, μετά το επεισόδιο στο Καπιτώλιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε αναχωρήσει νωρίτερα για το Μέριλαντ και την προεδρική προεδρική εξοχική κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ, για τις δικαπές του Πάσχα.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.