Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα (21/08), περίπου στις 17:00 το απόγευμα στο Κατακάλι Κορινθίας, κοντά στην παλαιά Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου.

Οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, έχουν ενισχυθεί. Πλέον, επιχειρούν 121 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, οκτώ ελικόπτερα (εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά) και δεκατρία αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μεγάλη φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση και πλησιάζει την παλαιά Εθνική, ενώ, δεν υπάρχουν κοντά κατοικίες.

Μεγάλη φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας

Φωτιά και στην Κέρκυρα, μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμού

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (21/08), λίγο μετά τις 19:00 στα Κουραμαδίτικα της Κέρκυρας.

Η φωτιά καίει περιοχή εν μέρει σε δασική έκταση και χορτολιβαδική έκταση, με χαμηλή βλάστηση. Κοντά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, αλλά δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά ότι κινδυνεύουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν δεκαεννέα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Μέχρι και τη δύση του ηλίου, πραγματοποίησαν ρίψεις δύο ελικόπτερα.

Αναμένεται να υπάρξει ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων με μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος από την ηπειρωτική χώρα, τα οποία θα μεταβούν με καράβι στο νησί της Κέρκυρας.

Πριν από μερικά λεπτά, δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω 112 του οικισμού Βασιλικά, των οποίων οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν σε ασφαλές μέρος προς Κεφαλόβρυσο.