Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στη Λούτσα νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Πλέον είναι οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή «Πράσινος Λόφος» στην τέταρτη στάση Βραυρώνας και μάλιστα κοντά σε σπίτια.

Η φωτιά έκαψε σε χαμηλή βλάστηση σε ορεινό κομμάτι της Αρτέμιδος και συγκεκριμένα στην οδό Μακεδονομάχου και Νικηταρά.

Επί τόπου βρέθηκαν 42 πυροσβέστες με 18 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ για την κατάσβεση επιχείρησαν από αέρος δυο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Erickson. Παράλληλα, συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Συναγερμός για φωτιά στην Λούτσα - Βίντεο και φωτογραφίες

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου, είπε πως, στην παρούσα φάση, οι καιρικές συνθήκες είναι καλές κι αυτό είναι κάτι που βοηθά την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων. Όπως είπε ο ίδιος, το μέτωπο είναι περίπου στα 400 μέτρα, ωστόσο ανεβαίνει σε ύψος σε μία δύσβατη περιοχή στον λόφο της περιοχής που ονομάζεται Άγιος Ιωάννης.

Συνεχίζοντας τόνισε πως δεν φαίνεται να απειλούνται σπίτια.

Συναγερμός για φωτιά στην Λούτσα - Βίντεο και φωτογραφίες

Συναγερμός για φωτιά στην Λούτσα - Βίντεο και φωτογραφίες

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από οικοπεδικό χώρο και κατευθύνθηκε προς το Λόφο όπου εκεί υπάρχει πυκνό πευκοδάσος, ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πρόλαβαν και δεν της επέτρεψαν να επεκταθεί.

Στο μεταξύ, αξιωματικοί της διεύθυνσης εμπρησμών της Πυροσβεστικής συλλέγουν μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, ώστε να καταλήξουν στην ακριβή αιτία έναρξης της πυρκαγιάς.