Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε απευθυνόμενος στους Αμερικανούς: «Εγκαταλείψτε την Ουκρανία αμέσως, η κατάσταση μπορεί να αγριέψει ​​πολύ σύντομα».

«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με καμία τρομοκρατική οργάνωση. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο», είπε ακόμα ο Μπάιντεν.

«Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο NBC, σύμφωνα με το CNN.

Μιλώντας για την ολοένα και πιο τεταμένη κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου η Ρωσία συσσωρεύει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό εδώ και εβδομάδες, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε:

«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με καμία τρομοκρατική οργάνωση. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά και η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα».

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι αυτή δεν ήταν μια κατάσταση που θα τον ανάγκαζε να στείλει αμερικανικά στρατεύματα για να σώσουν Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από την Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε:

«Όταν Αμερικανοί και Ρώσοι αρχίζουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλο, μιλάμε για παγκόσμιο πόλεμο. Εάν ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν γίνει αρκετά απερίσκεπτος για να εισέλθει στην Ουκρανία, είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην κάνει μια κίνηση που θα επηρεάσει αρνητικά τους Αμερικανούς πολίτες, είπε ο Μπάιντεν».

Ο Μπάιντεν επανέλαβε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έστελνε στρατεύματα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ακόμη και με σκοπό τη διάσωση Αμερικανών πολιτών σε περίπτωση ρωσικής εισβολής.