Όσο και εάν προσπαθεί η Ellington να θολώσει τα νερά για τον ύποπτο ρόλο που διαδραμάτισε κατά την προηγούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, πλησιάζει η ώρα που το «παιχνίδι» της θα αποκαλυφθεί, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι,.

Μάλιστα οι πηγές μας επιμένουν ότι ρόλο κλειδί στις αποκαλύψεις που έρχονται θα αποτελέσει ο νέος γύρος κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας προκειμένου να καταστεί βασικός μέτοχος η Thrivest Holding.

Και εξηγούμαι: Τελευταίες και αξιόπιστες πληροφορίες της τραπεζικής αγοράς επισημαίνουν ότι όταν η Thrivest Holding αποφάσισε να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, οι μέτοχοι της επιδίωξαν και πέτυχαν να συνάψουν συμφωνία με την Ellington που τότε – άπαντες στην αγορά εκτιμούσαν ότι – κατείχε μετοχές της τράπεζας.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα της συμφωνίας ανέρχονταν σε 7,5 εκατ ευρώ. ένα ποσό που πρέπει, βάσει της αρχικής συμφωνίας, να πληρώσει η Thrivest στην Ellington και να πάρει τις μετοχές.

Επιστολές και μετά αποχωρήσεις: Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της Ellington

Ερωτήματα καταπέλτης

Με δεδομένο όμως ότι η συμφωνία της Thrivest με την Ellington Αμερικής δεν αμφισβητείται από κανένα, τότε πυροδοτείται αυτομάτως η βόμβα των αποκαλύψεων.

Τα ερωτήματα πολλά και οι απαντήσεις «καίνε»:

1. Όταν η Ellington Αμερικής βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με την Thrivest είχε η ίδια στην κατοχή της τις μετοχές της Attica Bank;

2. Είχε τον έλεγχο του συγκεκριμένου πακέτου μετοχών μέσω – κατά δήλωσή της – της Rinoa και της Ellington Solutions,

3. Δεν είχε καν συμμετοχή στην ΑΜΚ όπως επίσης έχει δηλώσει ή

4. Τίποτα τελικά από τα τρία παραπάνω ερωτήματα;

Και όπως αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος αναγνώστης του «Radar» εάν η Ellington Αμερικής είχε τις μετοχές, τότε «ούτε γάτα ούτε ζημιά» καθώς κάτι τέτοιο αποδεικνύεται εύκολα. Αν όμως δεν κατείχε τις μετοχές;

Όλα τα παραπάνω δείχνουν να αποδεικνύουν ότι τελικά όλα τα άνευ περιεχομένου ενημερωτικά σημειώματα που στέλνονται τις τελευταίες ημέρες πότε από την Ellington Αμερικής και πότε από την Ellington Solutions είναι απλά για να θολώσουν το τοπίο και να αποφύγουν άλλες εξελίξεις.

Πως να εξηγήσεις αλλιώς ότι με την τελευταία ανακοίνωσή της προς τα Μέσα, η Ellington Solutions δεν απαντά σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα και αποφεύγοντας να αναφέρει το όνομα της αμερικανικής Ellington, επιχειρεί να απαντήσει στον καταιγισμό δημοσιευμάτων για την υπόθεση της Attica Bank.

Η ανακοίνωση δεν ήταν τίποτα άλλο από ήδη πασίγνωστες ανακοινώσεις της Attica Bank, και αποφεύγει επιμελώς (παρότι ενήργησε ως σύμβουλός τους) να αναφέρει ποια σύνδεση με τις εμπλεκόμενες εταιρείες έχει η Ellington Management Group, η οποία προσφάτως αρνήθηκε συμμετοχή της στην αύξηση του 2021.

Όπως επίσης αποφεύγει να αναφέρει ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ίδιας της Ellington Solutions SA, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι απώτεροι μέτοχοί της είναι φυσικά πρόσωπα άμεσα σχετιζόμενα με το αμερικανικό fund, περιλαμβανομένου και του ιδίου του ισχυρού ανδρός της Ellington, Mike Vranos.

Ο καιρός λοιπόν για το αμερικανικό fund … γαρ εγγύς.

Διαβάστε περισσότερα