Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στον Μαύρο Κόλυμπο στο Λασίθι, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Ειδικότερα όπως αναφέρει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της, ο άνδρας συνελήφθη την Κυριακή, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.), ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην περιοχή Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική ο άνδρας, ηλικίας 35 ετών, είχε βάλει κλαδέματα στο χωράφι του για να κάνει καύσεις. Μια καύση δεν είχε σβήσει καλά και επεκτάθηκε με αποτέλεσμα την πυρκαγιά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Υπενθυμίζεται ότι από την πυρκαγιά και λόγω των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή έγιναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα, ενώ τραυματίσθηκαν συνολικά τρία άτομα, δύο πολίτες – ένας εκ των οποίων σοβαρά – και ένας πυροσβέστης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων Sentinel-2, έως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου είχαν καεί τουλάχιστον 2.000 στρέμματα.

Να σημειωθεί πως την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου, έπνεαν άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: