Υγιής και δίχως να αντιμετωπίζει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ο Αργύρης Χαραλαμπάκης από την Χαλκίδα έδωσε μάχη με τον κορωνοϊό για 40 μέρες. Η περίπτωση του συγκαταλέγεται στο μικρό ποσοστό των νοσούντων με Covid-19 οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους και παρά το ότι δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα, βρέθηκαν σε θάλαμο Covid νοσοκομείου.

Ο 37χρονος επιχειρηματίας βγήκε θετικός στον κορωνοϊο το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου και τα πρώτα συμπτώματα είχαν εμφανιστεί μια μέρα νωρίτερα.

«Το παράδοξο είναι ότι και οι τρεις που βρισκόμασταν στον ίδιο χώρο, φορούσαμε μάσκες. Ωστόσο ο χώρος δεν αεριζόταν και ίσως οι αποστάσεις μεταξύ μας δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε και προφανώς γι’αυτό μεταδόθηκε ο ιός από τον έναν στον άλλον. Εγώ ήμουν ο μικρότερος σε ηλικία, 37 ετών και οι άλλοι δυο, 50 και 66 ετών αντίστοιχα. Και οι τρεις μας νοσήσαμε και νοσηλεύτηκαμε σε διαφορετικά νοσοκομεία της Αθήνας», ανέφερε ο κ. Χαραλαμπάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Θέμα.

«Έδειχναν εντάξει, γεγονός που με καθησύχασε. Βλέπετε είχα έναν γερό οργανισμό, δεν αρρώσταινα σχεδόν ποτέ, πρόσεχα την διατροφή μου, οπότε πίστευα ότι θα το περάσω ως μια απλή γρίπη. Κάνω πάλι ακτινογραφία και τότε οι γιατροί βλέπουν ότι ο ιός έχει προκαλέσει πνευμονία, αυτό έρχεται να το επιβεβαιώσουν και οι αιματολογικές εξετάσεις», προσθέτει ο Αργύρης Χαραλαμπάκης», συμπλήρωσε στην περιγραφή του.

«Ήμουν ένα βήμα πριν την διασωλήνωση, κάτι που ευχόμουν να μην συμβεί. Μάλιστα οι γιατροί εκτιμώντας την κλινική μου κατάσταση ήταν πολύ επιφυλακτικοί. Οι πρώτες τρεις μέρες στο νοσοκομείο ήταν αρκετά δύσκολες, όπως δύσκολο ήταν και το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να νοσηλευτώ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα ενός ηλικιωμένου που έπασχε από άνοια. Ξυπνούσε, έβγαζε το οξυγόνο, έμπαιναν οι γιατροί το επανατοποθετούσαν , όμως συνέχιζε να επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα. Τελικά έμαθα ότι διασωληνώθηκε και δυστυχώς κατέληξε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Έπειτα από τις τρεις πρώτες και ιδιαίτερα δύσκολες μέρες της νοσηλείας του στον θάλαμο Covid του Σωτηρία και ενώ οι γιατροί του έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να αποφύγει να διασωληνωθεί, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ταχύτατη βελτίωση.

«Και οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι. Φαίνεται πως οργανισμός μου ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα στη θεραπεία. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, ούτε οι γιατροί ήταν σε θέση να μου εξηγήσουν πως κατάφερα να αποφύγω να διασωληνωθώ. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να βρίσκομαι συνεχώς ξαπλωμένος μπρούμυτα, όπως μου είχαν συστήσει οι γιατροί, διότι έτσι αντιμετωπιζόταν καλύτερα η δύσπνοια. «Μας εξέπληξες ιδιαίτερα» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια γιατρών» συμπληρώνει.

«Εάν δεν το ζήσεις δεν καταλαβαίνεις τι εστί κορωνοϊός. Αναθεώρησα πολλά μετά απ’ αυτή την περιπέτεια. Τώρα θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους όσους παίρνουν αψήφιστα την πανδημία και να ευχαριστήσω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές- τριες του Σωτηρία που με βοήθησαν να βγω αλώβητος απ’ αυτή τη δοκιμασία, καθως επίσης και όλους τους φίλους και συνεργάτες οι οποίοι με την σκέψη τους και τις ευχές τους, μου έδιναν κουράγιο να συνεχίσω να παλεύω με τον αόρατο εχθρό», κατέληξε ο 37χρονος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.