Ένταση δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης στην αλυσίδα των ΜΑΤ, μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία με την αστυνομία να προχωρά στη ρίψη δακρυγόνων.

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό. Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει τους συγκεντρωμένους που είχαν φτάσει μια «ανάσα» από τις κλούβες του φραγμού.

Δείτε βίντεο

Κλειστή ήταν για αρκετή ώρα η λεωφόρος Κηφισίας και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Κατεχάκη όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ. Και αυτό διότι βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας του ΚΚΕ και διαφόρων συλλογικοτήτων υπέρ των Παλαιστινίων. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και από εκεί ξεκίνησαν με κατεύθυνση την πρεσβεία του Ισραήλ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι διαδηλωτές είναι περίπου 10.000.

Η κινητοποίηση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας από το ύψος της οδού Διάκου, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, και στην οδό Σταδίου από το ύψος της οδού Λω με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Σημειώνεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.

https://www.youtube.com/watch?v=bH4Hnp5OrBI

map_18_10_2023
6001621
6001624
6001666
syntagma-pal-04
syntagma-pal-05
syntagma-pal-02

Διαβάστε ακόμη: