Κατατέθηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 500 εκατ. Ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών, με την επιτάχυνση των διαδικασιών, για την αποζημίωση πυρόπληκτων σε όποια περιοχή της χώρας και αν βρίσκονται.

Παράλληλα, δρομολογεί την βέλτιστη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους 16 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την πράσινη μετάβαση.

Ειδικός λογαριασμός στην ΤτΕ για κατάθεση δωρεών και την αποζημίωση πυρόπληκτων

Ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος άνοιξε το Υπουργείο Οικονομικών, με τίτλο «Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής – Εισφορές Ιδιωτών» στον οποίο μπορούν να κατατίθενται δωρεές για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης και ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές, όπως οι μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της πατρίδας μας.

Το Κράτος έχει επιστρατεύσει όλους τους διαθέσιμους εγχώριους και ευρωπαϊκούς πόρους για την άμεση αποζημίωση και στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τις πυρκαγιές, αρχικά, και την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου της χώρας, στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, οι πόροι που θα κατατεθούν κατά την τρέχουσα περίοδο, θα διατεθούν, σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και λογοδοσίας, σε στοχευμένες δράσεις στήριξης και ενίσχυσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές και αποκατάστασης των δασικών και άλλων οικοσυστημάτων, οι οποίες και θα ανακοινώνονται δημόσια.

Ο κωδικός ΙΒΑΝ του ειδικού λογαριασμού είναι: GR 9501000230000002341227461.