Πληθαίνουν οι φωνές των λοιμωξιολογων οι οποίοι ζητούν τα σχολεία να ανοίξουν μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Η πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές συνεχώς απομακρύνεται και οι μαθητές πιθανότερο είναι να συνεχίσουν τη διδασκαλία μέσω της εξ απόστασεως σύγχρονης εκπαίδευσης αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σε μία κατάσταση όπως αυτή που βιώνουμε, με την πανδημία να βρίσκεται ακόμη στην κορύφωσή της και οι μονάδες εντατικής θεραπείας να δοκιμάζονται, τα μέτρα για την προστασία από τον ιό είναι πιθανό να παραταθούν και μετά τις γιορτές με τους μαθητές να μην επιστρέφουν στις φυσικές αίθουσες των σχολείων μετά το πέρας των εορτών.

Πολλοί επιστήμονες συγκλίνουν στην σύσταση να ανοίξουν τα σχολεία με μία παραπάνω καθυστέρηση, δηλαδή μετά τις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ όπως αυτό προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καθώς ο κορvνοϊός συνεχίζει την επέλασή του και τα μέτρα που λαμβάνονται διαφοροποιούνται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αν τα σχολεία ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου, τα ημερήσια κρούσματα στο τέλος Μαρτίου θα είναι 600, ενώ αν ανοίξουν στις 8, θα είναι 900 εξηγεί ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως πολλές φορές έχει τονιστεί η διασπορά στις σχολικές μονάδες σχετίζεται με τη κινητικότητα των γονέων έξω από τις σχολικές μονάδες.

Εν αναμονή των σχετικών ανακοινώσεων από πλευράς κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των εορτών.