Η Samsung Electronics Co. Ltd ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο συνεργασίας με την IBM για την ανάπτυξη λύσεων edge computιng, 5G και υβριδικού cloud, ώστε από κοινού να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους και να μεταβούνστην εποχή του Industry 4.0*.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν γιανα παρέχουν στις επιχειρήσεις νέες λύσεις για mobile edge compuτιng και ιδιωτικά δίκτυα «end-to-end» 5G ανοιχτής αρχιτεκτονικής, δίνοντας παράλληλα περισσότερες δυνατότητες και στουςεργαζόμενους μέσω συσκευών Samsung Galaxy με 5G.

Αναλυτικότερα, η Samsung θα προσφέρει τις κορυφαίες συσκευές Galaxy 5G και προηγμένες end-to-end λύσεις, η IBM θα παρέχει λύσεις διαχείρισης δικτύου, υβριδικού cloud, edge computing, τεχνογνωσία σε θέματα δικτύου και βιομηχανικές λύσεις με τεχνητή νοημοσύνη, συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω με την ανοιχτή αρχιτεκτονική της Red Hat. Ακόμα, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να διερευνήσουν το πώς οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά 5G ή 4G δίκτυα και κινητές συσκευές 5G με λύσεις βιομηχανικού αυτοματισμού (Industrial IoT). «Η μετάβαση σε δίκτυο 5G αυτόνομης αρχιτεκτονικής έχει επιταχύνει την υιοθέτηση λύσεων ΙοΤ και οι επιχειρήσεις θα χρειαστεί να σχεδιάσουν μια στρατηγική edge computing που θα τουςεπιτρέψει να διαχειριστούν τα ΙΤ περιβάλλοντά τους από οπουδήποτε, δήλωσε ο KC Choi, EVP καιHead of Global Mobile B2B Team, Mobile Communica3ons Business στη Samsung Electronics. «Μαζίμε την IBM, διερευνούμε πώς οι μοναδικές συσκευές μας και οι φορητές λύσεις ΙοΤ και δικτύου μπορούν να προσφέρουν στους εργαζόμενους πρόσβαση σε περισσότερα και καλύτερα δεδομένα και πληροφορίες, ώστε οι επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους και να μεταβούν στοεπόμενο στάδιο».

Η Samsung και IBM σχεδιάζουν, επίσης, να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τη δύναμητου 5G σε δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα μέσω κοινών συνεργασιών με διεθνείς παρόχους κινητήςτηλεφωνίας. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν τις εμπειρίες κινητής για τους χρήστες και να δημιουργούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις.