Με μια διαδικτυακή παρουσίαση η Suzuki μας αποκάλυψε το νέο S-Cross, το οποίο διαθέτει πιο εκλεπτυσμένη σχεδίαση, υβριδική τεχνολογία και πλούσιο εξοπλισμό.

Η όψη του S-Cross ξεχωρίζει πλέον με την πιο εμφατική μάσκα, στο πάνω τμήμα της οποίας τοποθετείται μια παχιά επιχρωμιωμένη λωρίδα και στο κέντρο της δεσπόζει το λογότυπο της ιαπωνικής εταιρίας.

Επανασχεδιασμένα είναι και τα Led εμπρός φωτιστικά σώματα, ενώ τα πίσω είναι πλατύτερα, διαιρούμενα και επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα λεπτό μαύρο πλαίσιο στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Περιμετρικά το αμάξωμα προστατεύεται με μαύρο πλαστικό, το οποίο είναι πιο τετραγωνισμένο στους θόλους των τροχών. Παρατηρήστε ακόμα τις αλουμινένιες ράγες, τις 17άρες ζάντες και τις αλουμινένιες ποδιές εμπρός -πίσω.

Οι συμπαγείς διαστάσεις του νέου S-Cross σε μήκος, πλάτος και ύψος ανέρχονται στα 4.300 χλστ., 1.785 χλστ. και 1.593 χλστ. αντίστοιχα, ενώ η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος βρίσκεται στα 180 χλστ.

Στο εσωτερικό του δεν υπάρχουν τρομερές αλλαγές σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο. Στο κέντρο του πίνακα οργάνων υπάρχει ενσωματωμένη μια οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 4,2 ιντσών, ενώ η λεπτή κεντρική οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων είναι 7 ή 9 ιντσών υποστηρίζοντας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Ικανοποιητικούς χώρους για τους πίσω επιβάτες υπόσχεται το μεταξόνιο των 2.600 χλστ., ενώ το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 440 λίτρων (430 λίτρα στις τετρακίνητες εκδόσεις). Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, διζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους πλευρικούς καθρέπτες, δερμάτινα καθίσματα, πανοραμική ανοιγόμενη ηλιοροφή, κάμερα 360 μοιρών και αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω.

Παράλληλα η λίστα με τα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνει υποβοήθηση παραμονής του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση οδικής σήμανσης, έλεγχο «νεκρής» γωνίας και υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα.

Το νέο S-Cross διατηρεί στη φαρέτρα του το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V της Suzuki, το οποίο περιλαμβάνει το γνωστό τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.4 BoosterJet με ισχύ 129 ίππους και ροπή 235 Nm. Στάνταρ είναι το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων και προαιρετικό το αυτόματο των επίσης 6 σχέσεων. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,5 δευτ. (10,2 δευτ. τετρακίνηση) και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 190 χλμ./ώρα. Το 2022 το νέο S-Cross αναμένεται να αποκτήσει και fullhybrid έκδοση.

Χωρίς το ήπιο υβριδικό σύστημα ο ίδιος βενζινοκινητήρας παράγει 140 ίππους και 220 Nm ροπής, ενώ οι επιδόσεις του σε επιτάχυνση 0-100 και τελική είναι 9,5 δευτ. και 200 χλμ./ώρα. To «παρών» δίνει και το σύστημα τετρακίνησης All Grip της Suzuki με τα τέσσερα προγράμματα Auto, Sport, Snow και Lock.