Τα ξημερώματα της Δευτέρας (01:30 ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένο το Super Bowl 58, ο κορυφαίος αγώνα του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) μεταξύ Κάνσας Σίτι Τσιφς και Σαν Φραντσίσκο 49ers, στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Πρόκειται για το πρώτο Super Bowl που διεξάγεται στην πολιτεία της Νεβάδα και τέταρτο τελικό για τους Τσιφς, με επικεφαλής τον Πάτρικ Μαχόμς, τα τελευταία πέντε χρόνια, με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα. Από την άλλη, οι 49ers δεν έχουν φτάσει στον τελικό από το 2020, όταν έχασαν από τους Τσιφς. Ο τίτλος λείπει από το Σαν Φρανσίσκο από το 1994.

Είναι μία μεγάλη αθλητική αναμέτρηση αλλά και ένα σπουδαίο σόου που συγκεντρώνει εκατομμύρια τηλεθεατές. Γι’ αυτό άλλωστε μεγάλο δεν είναι μόνο το κόστος του εισιτηρίου, με το πιο φθηνό να στοιχίζει 8.000 δολάρια ή ο αριθμός ρεκόρ 67,8 εκατομμυρίων Αμερικανών ενηλίκων αναμένεται να στοιχηματίσουν 23,1 δισεκατομμύρια δολάρια στον αγώνα.

Εκτιμάται πως 71.825 οπαδοί αναμένεται να παρακολουθήσουν το φετινό παιχνίδι αυτοπροσώπως, ενώ πάνω από 110 εκατ. άτομα στις ΗΠΑ θα δουν τον αγώνα από τηλεοράσεις και άλλες πλατφόρμες.

Το σόου του ημιχρόνου του Super Bowl, πάντα ένα σημαντικό μέρος της ετήσιας εκδήλωσης του NFL και είναι η μουσική παράσταση με τις περισσότερες προβολές της χρονιάς στην Αμερική, Θα παρουσιαστεί από τον οκτώ φορές νικητή των βραβείων «Grammy», Ούσερ, ο οποίος ήταν προηγουμένως καλεσμένος των Black Eyed Peas για το σόου τους στο ημίχρονο στο Super Bowl του 2011.

Ο 45χρονος Αμερικανός τραγουδιστής κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ το 1994, έχει πουλήσει 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει πετύχει εννέα νούμερο ένα σινγκλ στις Η.Π.Α.

Η εμφάνιση του Usher στο Apple Music Super Bowl LVIII Halftime Show ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο. «Είναι τιμή μιας ζωής να παρουσιάσω επιτέλους μια παράσταση στο Super Bowl. Ανυπομονώ να φέρω στον κόσμο μια παράσταση που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουν δει από εμένα πριν”, είπε τότε ο 45χρονος Τεξανός τραγουδιστής.

Ο Usher δεν είναι ο μόνος ερμηνευτής που θα δουν οι λάτρεις του ποδοσφαίρου ως μέρος των εορτασμών γύρω από το μεγάλο παιχνίδι του 2024.

Το σύμβολο της κάντρι μουσικής και βραβευμένη με Grammy Reba McEntire θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο στο Super Bowl, ενώ ο ηθοποιός Daniel Durant θα υπογράψει τον εθνικό ύμνο σε μια παράσταση στην αμερικανική νοηματική γλώσσα.

Ο ράπερ Post Malone θα τραγουδήσει το “America the Beautiful” και η ηθοποιός, μοντέλο και χορεύτρια θα Anjel Piñero θα το αποδόσει στην αμερικανική νοηματική γλώσσα.

Η τραγουδίστρια Andra Day θα ερμηνεύσει το “Lift Every Voice and Sing” και ο Shaheem Sanchez θα το εκτελέσει στη νοηματική.

Ο Dj Tiësto αποσύρθηκε από την εμφάνιση στο Super Bowl λόγω ενός οικογενειακού ζητήματος που δεν έχει αποκαλυφθεί.

«Εγώ και η ομάδα μου ετοιμάζαμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό εδώ και μήνες, αλλά μια προσωπική οικογενειακή έκτακτη ανάγκη με αναγκάζει να επιστρέψω σπίτι την Κυριακή το πρωί», έγραψε στο X. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση να χάσω το παιχνίδι, αλλά η οικογένεια είναι πάντα προτεραιότητα. Ευχαριστούμε το @NFL για τη συνεργασία και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να παραδώσουμε κάτι απίστευτο μαζί στο μέλλον!» ανέφερε ο 55χρονος Ολλανδός μουσικός.

Το Super Bowl LVIII θα μεταδοθεί στο CBS, το Nickelodeon και στο Paramount+ την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, από το Allegiant Stadium στο Λας Βέγκας.

Διαβάστε ακόμη: