Η διεθνής εταιρεία τεχνολογίας Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), ανακοινώνει τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, υπό την προεδρία του κ. Gordon Riske ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους. Εκτός του ρόλου τους ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, ο κ. Michel Govaert πρόκειται επίσης να προεδρεύσει στην Ελεγκτική Επιτροπή της Sunlight, ενώ ο Δρ. Peter Lamp θα αναλάβει την προεδρία της νεοσύστατης Επιτροπής Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Ο Gordon Riske ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της KION Group AG επί 14 χρόνια και υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της GRBR Services.

Διαθέτει πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στη διαχείριση και διοίκηση επιχειρήσεων, και ειδικεύεται στην αυτοματοποίηση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα ενεργειακά συστήματα υψηλής απόδοσης. Οι βαθιές γνώσεις του για τον κλάδο των κατασκευαστών πρωτότυπου εξοπλισμού (ΟΕΜs) θα υποστηρίξουν τη Sunlight στις προσπάθειες της εταιρείας να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στον συγκεκριμένο τομέα. Ως νέος Πρόεδρος του ΔΣ της Sunlight Group, o κ. Riske δήλωσε: «Η Sunlight Group είναι μοναδικά καινοτόμος εταιρεία με ξεκάθαρη μακροπρόθεσμη στρατηγική: τη διάθεση βιώσιμων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στους πελάτες της ανά τον κόσμο. Θα συνεργαστώ με χαρά με τα μέλη της ηγετικής ομάδας της εταιρείας και το Διοικητικό Συμβούλιο σε αυτό το νέο και συναρπαστικό ταξίδι».

Ο Michel Govaert, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ και πρώην Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου της AOC & ChemicaInvest, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Philips Electronics και υπήρξε εταίρος στην Alvarez & Marsal. Είναι πεπειραμένο επιχειρηματικό στέλεχος με ειδίκευση στα οικονομικά, τις στοχευμένες στρατηγικές ανάπτυξης, τη βελτίωση επιχειρησιακών και οικονομικών επιδόσεων, καθώς και τις Συγχωνεύσεις & Εξαγορές. Η εμπειρία του θα είναι πολύτιμη στη Sunlight κατά τη διαδικασία του μετασχηματισμού της σε εταιρεία τεχνολογίας και στις εργασίες της Ελεγκτικής Επιτροπής, της οποίας θα προεδρεύει. Σχολιάζοντας την τοποθέτησή του, σημείωσε: «Προσβλέπω στη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ηγετικής ομάδας και του ΔΣ της εταιρείας, με σκοπό την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Sunlight – στόχων που αφορούν σε ευρύτερη ανάπτυξη, οργανική και μη. Προσβλέπω επίσης, στον συνδυασμό αυτής της στρατηγικής ανάπτυξης με την επιχειρησιακή αριστεία και στη μετατροπή τους σε παραγωγή βιώσιμων αποτελεσμάτων και μακροπρόθεσμης δημιουργίας αξίας».

Τον Μάιο του 2022, θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως μέλος του ΔΣ της Sunlight και ο Δρ. Peter Lamp, επικεφαλής σχεδιασμού και ανάπτυξης στοιχείων και μπαταριών τεχνολογίας ιόντων λιθίου στη BMW Group και του συνεργαζόμενου διεθνούς δικτύου Έρευνας και Ανάπτυξης. Ο Δρ. Lamp έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας σε πρωτοποριακή Έρευνα και Ανάπτυξη στον κλάδο της ενέργειας, ενώ θα καθοδηγεί από τη θέση του Προέδρου και τη νέα Επιτροπή Τεχνολογίας και Καινοτομίας της εταιρείας. Αναφορικά με τον νέο του ρόλο, σχολίασε: «Με τιμά η τοποθέτησή μου ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Sunlight Group και ευελπιστώ να συμβάλλω στη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας».

Ο νέος Πρόεδρος και τα νέα μέλη θα συνεργαστούν με τα υφιστάμενα μέλη του ΔΣ της Sunlight Group, τον κ. Λάμπρο Μπίσαλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας και εκτελεστικό μέλος, τον κ. Ρούμπεν Μπουρλά, μη εκτελεστικό μέλος, και τον κ. Γιώργο Τσουραπά, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος με θητεία 30 και πλέον ετών στην Procter & Gamble, όπου υπηρέτησε ως Πρόεδρος στα προϊόντα Global Home Care and Professional Products και ως μέλος του Global Executive Leadership Council της εταιρείας. Η θητεία του ΔΣ είναι πενταετής και θα διαρκέσει ως το 2027.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, Λάμπρος Μπίσαλας, σημείωσε σχετικά με τη σύνθεση του νέου ΔΣ:

«Η συμμετοχή των Gordon, Michel και Peter στο Διοικητικό μας Συμβούλιο συνιστά πολύ σημαντικό ορόσημο για τη Sunlight Group. Είμαστε ευτυχείς που τους υποδεχόμαστε στην ομάδα και ανυπομονούμε να επωφεληθούμε από τις εκτεταμένες τους γνώσεις και εμπειρίες. Και οι τρεις διαθέτουν ισχυρή και μακρά προϊστορία στη δημιουργία ανάπτυξης και την επιχειρησιακή αριστεία – στρατηγικές επιδιώξεις της Sunlight. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα υφιστάμενα μέλη του ΔΣ, Ρόμπυ και Γιώργο, για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους που συνέβαλε στην εξαιρετική θέση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία. Το νέο ΔΣ αντανακλά τη φιλοδοξία μας να διευρύνουμε την έως τώρα επιτυχημένη μας πορεία και να γίνουμε πραγματικοί παγκόσμιοι ηγέτες στον κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας».

Οι αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση της Sunlight φανερώνουν τις διεθνείς προοπτικές του οργανισμού και την εστίαση στην αναζήτηση στρατηγικών ευκαιριών, σε συνέχεια της ραγδαίας ανάπτυξης της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και των σχεδίων για περαιτέρω ανάπτυξη. Το 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη του διαφοροποιημένου επιχειρηματικού της πλάνου ύψους €560 εκατ. για επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητάς της σε προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου. Οι επενδύσεις αφορούν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ελλάδα και πρόκειται να καταστήσουν τη βασική παραγωγική μονάδα της Sunlight στην Ξάνθη, τη μεγαλύτερη στον κόσμο για βιομηχανικές μπαταρίες έλξης μολύβδου οξέος. Και ταυτόχρονα, καταδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες λιθίου, καταλήγει η ανακοίνωση της Sunlight.