Το πανέμορφο ορεινό θέρετρο Σαν Βάλεϊ, στο Άινταχο των ΗΠΑ, αναμένεται να γεμίσει και πάλι με ιδιωτικά τζετ, σωματοφύλακες και συνοδούς, καθώς οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη παρευρίσκονται στο 40ό ετήσιο συνέδριο Επιχειρήσεων και Μέσων Ενημέρωσης που οργανώνεται και χρηματοδοτείται από την ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Allen & Company.

Το ετήσιο ραντεβού των μεγιστάνων πραγματοποιείται 12 με 14 Ιουλίου στο ιστορικό ξενοδοχείο Sun Valley Lodge. Μαζί με 108 πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια, ένα σπα, ένα γυμναστήριο, ένα στούντιο γιόγκα, ενημερωμένα εστιατόρια, λόμπι και σαλόνια, το resort διαθέτει επίσης πέντε σουίτες όπου κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί κορυφαίες διασημότητες, συμπεριλαμβανομένων των Μέριλιν Μονρόε, Έρνεστ Χέμινγουεϊ και Κλιντ Ίστγουντ.

Οι πολυπόθητες προσκλήσεις στο συνέδριο απευθύνονται στο κορυφαίο 1% των CEO, τις οικογένειές τους, τους επενδυτές και τα λαμπρά επιστημονικά μυαλά της υφηλίου. Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι καταφθάνουν με ιδιωτικά τζετ, κάτι που πέρυσι δημιούργησε υπερβολική συμφόρηση, οδηγώντας σε παρέμβαση και έλεγχο των απογειώσεων από τη FAA.

Για πέντε ημέρες, οι διάσημοι μεγιστάνες παρακολουθούν ομιλίες, συμμετέχουν σε πάνελ σχετικά με την πολιτική, την υγειονομική περίθαλψη και την οικονομία και επιδίδονται σε ομαδικές δραστηριότητες όπως γκολφ, ψάρεμα, πεζοπορία και ποδηλασία.

Η λίστα των δισεκατομμυριούχων

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety, η guest list είναι εντυπωσιακή. Βέβαια, αν και μια πρόσκληση δεν εγγυάται τη συμμετοχή, οι περισσότεροι δεν θα έχαναν την ευκαιρία να βρεθούν ανάμεσα στην οικονομική ελίτ του πλανήτη. Ανάμεσα στα ονόματα που αναμένονται να δώσουν φέτος «παρών», ξεχωρίζουν εκείνα του επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, του διευθύνοντος συμβούλου της Warner Bros. Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ, του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, της εκτελεστικής προέδρου της Paramount, Σάρι Ρέντστοουν, του CEO της Google, Σούνταρ Πιτσάι, του επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ και του διευθύνοντος συμβούλου της Disney, Μπομπ Άιγκερ.

Προσκεκλημένοι είναι επίσης οι πρώην γραμματείς του Θησαυροφυλακίου των ΗΠΑ, Λόρενς Σάμερς και Χανκ Πόλσον, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρώην επικεφαλής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο πρώην επικεφαλής της American Express, Κένεθ Σενάλτ, ο συνιδρυτής του LinkedIn, Ριντ Χόφμαν, ο Ρόμπερτ Μάιλοντ της Annox Capital και ο επενδυτής του Facebook, Πίτερ Τιλ.

Από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης στη λίστα περιλαμβάνονται ο αρθρογράφος των New York Times, Άντριου Ρος Σόρκιν, οι παρουσιαστές του CBS, Γκέιλ Κινγκ και Ντέιβιντ Μπεγκνάουντ, οι Βαν Τζόουνς και ‘Έριν Μπέρνετ του CNN, ο Ντέιβιντ Ιγκνάσιους της Washington Post, η Μπάρι Βάις του The Free Press και πιθανώς η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Από τα στελέχη των μεγάλων στούντιο που έχουν προσκληθεί ξεχωρίζουν ο επικεφαλής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς με τον CEO Τεντ Σαράντος και τον COO Γκρεγκ Πίτερς, ο επιχειρηματίας Κέισι Γουάσερμαν, ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Μπόμπι Κότικ και ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Την ίδια λίστα συμπληρώνουν βετεράνοι της βιομηχανίας, όπως ο επικεφαλής της Creative Artists Agency, Μπράιαν Λουρντ, ο παραγωγός Μπράιαν Γκρέιζερ, ο CEO της Dreamworks, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ, και η πρόεδρος της Disney, Ντάνα Ουόλντεν. Από την άλλη, στις ηχηρές απουσίες φέτος περιλαμβάνονται εκείνες του Έλον Μασκ και της οικογένειας Μέρντοχ.

Μερικές από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του αθλητισμού που κατά πάσα πιθανότητα θα παρευρεθούν στο φετινό συνέδριο είναι ο επίτροπος της Major League του Baseball, Ρομπ Μάνφρεντ, ο επίτροπος της PGA Tour του γκολφ, Τζέι Μόναχαν, ο επίτροπος του NFL Ρότζερ Γκούντελ, ο επίτροπος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, ο ιδιοκτήτης των New England Patriots, Ρόμπερτ Κραφτ, και ο ιδιοκτήτης των Buffalo Bills, Τέρι Πέγκουλα.

Τα θέματα του φετινού πάνελ είναι άκρως απόρρητα, αλλά πιθανότατα θα περιλαμβάνουν ομιλίες από διεθνείς φορείς χάραξης πολιτικής όπως ο Άμος Γιάντλιν, επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του IDF, και ο Γιούσεφ Αλ Οτάιμπα, πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις ΠΑ. Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι επίσης ένα από τα κορυφαία θέματα στη φετινή ατζέντα, με τον Σαμ Άλτμαν, Διευθύνοντα Σύμβουλο της OpenAI, να κατέχει μια θέση στο πρόγραμμα των ομιλιών.

Σαν Βάλεϊ: Το θέρετρο των ισχυρών

Φυσικά το Σαν Βάλεϊ του Άινταχο, δεν επιλέχθηκε τυχαία ως μόνιμη τοποθεσία για την ετήσια συνάντηση των πλούσιων και ισχυρών του πλανήτη. Η περιοχή, σύμφωνα με τους New York Times, ήταν ιστορικά ο προορισμός που προτιμούσαν για διακοπές ολόκληρο το χρόνο οι «πλούσιες διασημότητες και τιτάνες των επιχειρήσεων». Γεμάτη με πολυτελή resort αλλά και βίλες προς ενοικίαση που βρίσκονται σε βολική απόσταση από τις πίστες σκι του απέναντι βουνού, η τοποθεσία προσέλκυε ανέκαθεν την αφρόκρεμα της αμερικανικής επιχειρηματικότητας, πολλοί εκ των οποίων διατηρούν ιδιόκτητα ακίνητα στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα