Εκτός της «πράσινης» λίστας της Βρετανίας θα μείνουν τα νησιά της Ελλάδας και της Ισπανίας, σύμφωνα με πληροφορίες της Sun, παρόλο που καταγράφουν πολύ λιγότερα κρούσματα σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα.

Οι Βρετανοί περιμένουν πως και πως το «πράσινο» φως από την κυβέρνησή τους για να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε δυο από τις πιο αγαπημένες τους χώρες: την Ελλάδα και την Ισπανία.

Μόνο που ένα δημοσίευμα έρχεται να ταράξει τα καλοκαιριά τους σχέδια για διακοπές στα ελληνικά και ισπανικά νησιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, η κυβέρνηση Τζόνσον σχεδιάζει να αφήσει εκτός της «πράσινης» λίστας τα νησιά σε Ελλάδα και Ισπανία παρά το γεγονός, όπως τονίζεται και στο δημοσίευμα, πως τα νησιά καταγράφουν πολύ λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού από την ενδοχώρα!

Η «πράσινη» λίστα που αναμένεται ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση θα είναι εκείνη με τις χώρες που οι Βρετανοί δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους. Και οι Βρετανοί που ετοιμάζονται για διακοπές, την περιμένουν πως και πως. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που επικαλείται η Sun, πολύ λίγες χώρες θα καταφέρουν να μπουν σε αυτή την «πράσινη» λίστα.

Η Βρετανία έχει θέσει συγκεκριμένα κριτήρια για να καταρτίσει τη λίστα της: πόσοι από τους πολίτες της χώρας έχουν εμβολιαστεί, πόσα είναι τα κρούσματα, αν υπάρχουν μεταλλάξεις και πόσο καλή είναι η ιχνηλάτιση των κρουσμάτων. Θα δημιουργηθεί, όπως αναφέρεται, ένα σύστημα σαν… τα φανάρια των δρόμων με χώρες στο πράσινο, στο πορτοκαλί και στο κόκκινο.

Η λίστα αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στην εβδομάδα (την Πέμπτη ή την Παρασκευή) και σύμφωνα με την Sun στο «πράσινο» θα είναι το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ισλανδία. Αλλά αγαπημένοι καλοκαιρινοί προορισμοί των Βρετανών όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται μερικές εβδομάδες… μακριά από το «πράσινο» και άρα θα είναι στο «πορτοκαλί», όπως και τα νησιά τους φυσικά.

Η Πορτογαλία, σύμφωνα με τη Sun, είναι ο μοναδικός μεγάλος ευρωπαϊκός προορισμός που θα μπορούσε να είναι… πράσινος.

Οι ανακοινώσεις για τη λίστα αναμένεται να γίνουν μέχρι την Παρασκευή, ενώ από τουριστικούς, μεσογειακούς προορισμούς, μόνο η Πορτογαλία αναμένεται να συμπεριληφθεί στον κατάλογο.

Μάλιστα, η Sun, κάνει εκτενή αναφορά στην Ελλάδα και στο πρόγραμμα εμβολιασμού της, στο πλαίσιο του οποίου επισπεύθηκε ο εμβολιασμός του πληθυσμού των 85 ελληνικών νησιών, ώστε να υποδεχτούν τους τουρίστες τον Μάιο.

Τι σημαίνουν τα χρώματα κάθε χώρας για τους ταξιδιώτες κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία

Πράσινο

  • Όχι καραντίνα
  • Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή
  • PCR τεστ δύο ημέρες μετά την επιστροφή

Πορτοκαλί

  • 10 ημέρες κατ’οίκον περιορισμός
  • Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή
  • Δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή

Κόκκινο

  • 10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο κατά την επιστροφή με το κόστος του ξενοδοχείου να είναι αυτή τη στιγμή 1.750 λίρες
  • Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή
  • Δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.