Ο Σάσα Βεζένκοβ έδωσε τα χέρια με τους Κινγκς, αποχαιρετά τον Πειραιά και γίνεται κάτοικος του Σακραμέντο για τα επόμενα τρία χρόνια με τις απολαβές του να φτάνουν τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα από τα πιο «καυτά» σίριαλ του καλοκαιριού έλαβε τέλος, αφού όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο ο Σάσα Βεζένκοβ είπε το μεγάλο ναι στην πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς και για τα επόμενα τρία χρόνια θα «κυνηγήσει» το όνειρό του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Ο Βεζένκοβ δέχτηκε από τους Κινγκς μία πρόταση ύψους 20 εκατομμυρίων για την επόμενη τριετία. Οι «βασιλιάδες» θέλησαν έτσι να τον δελεάσουν και να τον κάνουν δικό τους, παρότι δε θα κατέληγε στα χέρια του όλο το ποσό της πρώτης σεζόν ($6.5 εκατ.), από το οποίο αφαιρείται η εφορία και άλλα 750.000 δολάρια. Το τελευταίο διότι οι ομάδες του NBA δεν μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από 750.000 δολάρια για buy out, με τη ρήτρα του Βεζένκοβ να είναι στο 1.500.000 και έτσι τα καθαρά του έσοδα να αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Στη φετινή σεζόν ο Βεζένκοβ έσπασε όλα τα κοντέρ και αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου, με 17.6 πόντους και 7.5 ριμπάουντ μέσο όρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adrian Wojnarowski (@wojespn)

Διαβάστε περισσότερα