Την διοικητική πυραμίδα ενόψει νέας εποχής σχηματοποιούν οι Ολλανδοί που ευελπιστούν ότι το αργότερο μέχρι την γενική συνέλευση του Ελλάκτωρα στις 27 Ιανουαρίου θα έχουν λήξει τις ιδιοκτησιακές εκκρεμότητες!

Υπό αυτό το πρίσμα, μολονότι στην αγορά ακούγεται ότι ο Άνεμος, το ισχυρό χαρτί του ομίλου στην Ενέργεια, πιθανόν να συγχωνεύονταν με την Τέρνα Ενεργειακή, δημιουργώντας έναν κολοσσό στον τομέα, εντούτοις οι αποφάσεις των Ολλανδών είναι διαφορετικές. Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Άνεμος και όλη η ενεργειακή πολιτική του Ελλάκτωρα θα ανατεθούν στον μικροεργολάβο Τούμπουρο. Για την ιστορία ο Τούμπουρος είναι στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, οι πατεράδες τους υπήρξαν καλοί φίλοι και συνεργάτες στα έργα και είναι ο μικροεργολάβος που ανακαίνισε το εξοχικό του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ στο Σούνιο!

Ο Τούμπουρος λόγω βίλας στην Κέρκυρα γνωρίστηκε και έγινε φίλος με το αφεντικό των Ολλανδών με τον οποίο κάνουν προσωπικές δουλειές με ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Μέλος της παρέας της Κέρκυρας είναι και ο Ν. Δένδιας, νομικός σύμβουλος των Ολλανδών και υπουργός της κυβέρνησης.