Στην πατρίδα τους, οι δίδυμες αθλήτριες του βόλεϊ, Lee Jae-yeong και Lee Da-yeong, είναι «κόκκινο πανί».

Έχουν κατηγορηθεί από συμμαθήτριές τους για bullying, όμως οι άριστες επιδόσεις τους στο φιλέ , έκαναν πολλά «στόματα» να σωπάσουν.

Εν μέσω σκανδάλου για ψυχολογική εκφοβισμό σε βάρος συμμαθητριών τους στο σχολείο, οι δύο Νοτιοκορεάτισσες πήραν μεταγραφή στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το CNN, οι δίδυμες αθλήτριες έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο.

Οι Lee Jae-yeong και Lee Da-yeong, ενσωματώθηκαν στο δυναμικό του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, λίγους μήνες μετά την απομάκρυνσή τους από την εθνική ομάδα βόλεϊ της χώρας ύστερα από καταγγελίες για εκφοβισμό.

Οι δίδυμες είχαν επιτυχημένες καριέρες στο βόλεϊ και είχαν εκπροσωπήσει τη χώρα τους σε διεθνείς διοργανώσεις, έως ότου κατηγορήθηκαν ανωνύμως για σχολικό εκφοβισμό.

Αφότου έγιναν οι πρώτες καταγγελίες τον Φεβρουάριο, ζήτησαν δημόσια συγγνώμη μέσω των λογαριασμών τους στο Instagram, οι οποίοι έκτοτε έχουν διαγραφεί.

Και οι δύο εξέφρασαν επίσης ότι την επιθυμία να συναντηθούν με τις πρώην συμμαθήτριες τους και να ζητήσουν συγγνώμη για τις πράξεις τους.

Ωστόσο, τον περασμένο Ιούλιο, οι δίδυμες αθλήτριες έκαναν στροφή 180 μοιρών και σε τηλεοπτική τους συνέντευξη στο κορεατικό δίκτυο «Korean Broadcasting System» (KBS), υποστήριξαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση, με το επιχείρημα ότι οι ισχυρισμοί των συμμαθητών τους εμπεριείχαν ψευδείς πληροφορίες.

Ένα από τα φερόμενα θύματα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη στον κορεατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό MBC ότι ένιωθε ανίσχυρη που οι δίδυμες βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ το σκάνδαλο εκφοβισμού παραμένει άλυτο.

Στη χώρα τους, πάντως πολλοί χρήστες των social media εξοργίστηκαν όταν άκουσαν τα νέα.