Πολλά έχουν γραφτεί για το θρυλικό διαμέρισμα – μεζονέτα στη συμβολή των οδών Αναγνωστοπούλου και Λυκαβηττού γωνία!

Εκεί όπου πολύ παλιά έμενε η Μελίνα Μερκούρη και το αγόρασε ο Σταύρος Ψυχάρης στο απόγειο της ισχύς του αμέσως μετά τον γάμο του με την Χριστίνα Τσούτσουρα.

Το σπίτι αυτό σε μια από τις πιο κλασικές και εμβληματικές πολυκατοικίες των Αθηνών, είχε γίνει η εμμονή ενός νεαρού ακόμη- τότε – εργολάβου που ζούσε στη σκιά του πατέρα του.

Με τα γραφεία της τεχνικής εταιρίας να έχουν έδρα στα γειτονικά Εξάρχεια αλλά και ο ίδιος ο εργολάβος να διαμένει δίπλα στα γραφεία της οικογένειας του, έβλεπε από μικρός το αρχοντικό αυτό διαμέρισμα στο όμορο Κολωνάκι ως το σκαλοπάτι να ανέλθει κοινωνικά, να αισθανθεί ότι ανήκει στην καλή κοινωνία της Αθήνας.

Προσπάθησε τότε, πολλά χρόνια πριν, να το αποκτήσει , ωστόσο δεν τα κατάφερε και η οικία πέρασε στα χέρια του Σταύρου Ψυχάρη επί των ημερών του οποίου εκτός από την υπέροχη θέα έμεινε γνωστή για τους υπέροχους και πανάκριβους πίνακες του Μονέ, του Πικάσο καθώς και γλυπτών του Μποτέρο.

Βεβαίως οι καιροί άλλαξαν. Και ο νεαρός εργολάβος Γιώργος Περιστέρης αφού κληρονόμησε τον πατέρα του κατάφερε να συγχωνεύσει την Τέρνα με την επίσης κατασκευαστική ΓΕΚ όπου μέτοχος εκτός από τον αείμνηστο Νίκο Κάμπα εφέρετο να είναι ο Σταύρος Ψυχάρης.

Με τα χρόνια ο Γ. Περιστέρης, αφού κατάφερε να αποδομήσει και να θέσει στο περιθώριο τους παραδοσιακούς μετόχους της ΓΕΚ έγινε ο κυρίαρχος της ΓΕΚ Τέρνα και κολλητός του Σταύρου Ψυχάρη αλλά και του τέως μεγαλοτραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα με τον οποίο ακόμη και σήμερα διατηρούν άριστη προσωπική σχέση.

Το εμβληματικό ωστόσο διαμέρισμα της Αναγνωστόπουλου δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό του.

Και τελικά μόλις δόθηκε η ευκαιρία, όταν κατέρρευσε ο Στ. Ψυχάρης και τα ακίνητα του βγήκαν στο σφυρί, αφού προηγουμένως διαμορφώθηκαν οι …κατάλληλες προϋποθέσεις για τον πλειστηριασμό από την Alpha bank, το απέκτησε!!!

Χωρίς μεγάλη πίεση… Και χωρίς σοβαρό ανταγωνισμό!!! Περίεργο ε;

Ο Γ. Περιστέρης λοιπόν είναι ο κρυφός και άγνωστος αγοραστής της μεζονέτας του Σταύρου Ψυχάρη, φίλου, μετόχου, κολλητού του επί χρόνια, στη δύναμη και επιρροή του οποίου ο μεγαλοεργολάβος στηρίχθηκε για να επιβληθεί και να μεγαλουργήσει επί όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.