Την Πέμπτη στο Βραχάτι θα τελεστεί τελικά η κηδεία του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη.

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον «Αρχάγγελό της», τον Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών και οι Έλληνες θα έχουν τήν ευκαιρία να τού που τον στερνό αντίο, στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη. Στον ίδιο ναό θα ψαλεί και η νεκρόσιμος ακολουθία, την Πέμπτη, στις 15.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του μουσικοσυνθέτη, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί στο μέρος όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, για να είναι κοντά στην κόρη του Μαργαρίτα και στην σύζυγό του, την 94χρονη Μυρτώ Αλτίνογλου.

Η κηδεία θα γίνει στο Βραχάτι, μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών (Τρίτη με Πέμπτη) όπου θα ψαλεί και η νεκρώσιμος ακολουθία.

Μετά την πάροδο τριετίας, η σορός του θα μεταφερθεί στο Γαλατά Χανίων, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογενείας:

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

ΤΡΙΤΗ 7/09 Τετάρτη 8/09 απο 10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.
Και την Πέμπτη 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ
Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000

Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη: «Να ταφώ στην πατρίδα μου»
Την επιθυμία του να ταφεί στα Χανιά τήν είχε εκφράσει ο Μίκης Θεοδωράκης, στον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, την πιστή γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου, η οποία βρισκόταν στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή,  και στον Πρόεδρο του “Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη”, Γιώργο Αγοραστάκη.