Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η Ελλάδα είχε σε ημερήσια βάση 2.042 πτήσειςμόλις 3% λιγότερες σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα πριν από μία διετία, προ πανδημίας.

Ανακτώντας το χαμένο έδαφος ελέω κορωνοϊού, η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση με το μικρότερο ποσοστό πτώσης στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων σε σύγκριση με την «κανονική» για τον τουρισμό χρονιά του 2019.

Συνολικά στην κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών με τις περισσότερες πτήσεις για την εβδομάδα από τις 26 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση, ενώ την πρωτιά, κατέχει η πρωταθλήτρια του τουρισμού της Μεσογείου, η Ισπανία με συνολικά 4.104 πτήσεις μειωμένες ωστόσο κατά 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Τα στοιχεία δημοσίευσε το Eurocontrol, o γνωστός ευρωπαϊκός Οργανισμός για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας που καταγράφει τις πτήσεις στα αεροδρόμια των κρατών- μελών του ανά την Ευρώπη, αποτυπώνοντας και τη σταδιακή ανάκαμψη των αερομεταφορών μέσα στην πανδημία.

Μία ακόμη πτυχή που τονίζει το Eurocontrol με βάση τα στοιχεία στο τέλος του Αυγούστου είναι ότι η κίνηση του Αυγούστου έχει ανακάμψει στο 71% της αντίστοιχης περιόδου του 2019, πάνω από το αισιόδοξο σενάριο που είχε ανακοινώσει ο Οργανισμός κι έκανε λόγο για ένα ποσοστό κοντά στο 69% στο τέλος του πιο «θερμού» μήνα του καλοκαιριού.

Στο τοπ 10 των χωρών με τις περισσότερες πτήσεις την εβδομάδα από τις 26 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, μετά την Ισπανία, ακολουθεί η Γερμανία, με 3.997 (-36% έναντι του 2019), η Γαλλία με 3.808 (-23%) κι εν συνεχεία το Ηνωμένο Βασίλειο με 3.808 πτήσεις (-48% έναντι του 2019), η Ιταλία και η Τουρκία στην έκτη θέση με συνολικά 3.011 πτήσεις και πτώση 16%.

Η Ελλάδα, στην 7η θέση είναι η μοναδική περίπτωση με μονοψήφιο αριθμό πτώσης στο μείον 3% όπως προαναφέρθηκε έναντι του 2019 και στο μείον 4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο νούμερο πριν από δύο εβδομάδες στο peak του Αυγούστου.

Τουρισμός: Στην 2η θέση η Ελλάδα σε πολυτελείς προορισμούς