Η πριγκίπισσα Νταϊάνα εξακολουθεί να βασιλεύει στον κόσμο της μόδας και ένα φόρεμα που αντιπροσωπεύει το εξαιρετικό στυλ της θα είναι σύντομα διαθέσιμο προς πώληση.

Ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε ότι μια ασπρόμαυρη στράπλες τουαλέτα Murray Arbeid που η αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας φόρεσε δύο φορές το 1985 θα συμπεριληφθεί στην εναρκτήρια δημοπρασία Fashion Icons, που θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε για πρώτη φορά το φόρεμα στο Midsummer Night’s Ball που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των 21ων γενεθλίων του πρίγκιπα Εδουάρδου στο Κάστρο του Windsor.

Η αντίδραση της πριγκίπισσας Νταϊάνας όταν είδε κι άλλη καλεσμένη να φορά το ίδιο φόρεμα

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Vogue και μία άλλη καλεσμένη στο πάρτι φορούσε το ίδιο φόρεμα του βρετανικού οίκου και πλησίασε την πριγκίπισσα Νταϊάνα για να δει πώς θα αντιδρούσε.

«Όταν παρατήρησα ότι η Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Κάρολος είχαν πάει στην πίστα, πήγα και χόρεψα πολύ κοντά τους για να προσέξουν ότι φορούσα το ίδιο φόρεμα» λέει η Νατάσα Φεαργουέδερ. «Ο Κάρολος με πρόσεξε και το είπε στην Νταϊάνα κι εκείνη γέλασε – σίγουρα δεν ήταν κάτι σπουδαίο».

Γιατί με αυτό το φόρεμα, η Νταϊάνα απέδειξε πως ήταν η «πριγκίπισσα του λαού»

Η Cynthia Houlton, η παγκόσμια επικεφαλής μόδας και αξεσουάρ του Sotheby’s, είπε στο People ότι η ενδιαφέρουσα ανατροπή είναι ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας φόρεσε ξανά το φόρεμα Murray Arbeid αμέσως μετά. Η Νταϊάνα το φόρεσε για το Worshipful Company of Fanmakers Banquet στο Mansion House εκείνον τον Δεκέμβριο, και το συνδύασε με σκουλαρίκια από ζαφείρι και διαμάντια, ένα statement από ζαφείρι, τσόκερ με διαμάντια και μαργαριτάρια (ένας αγαπημένος συνδυασμός που φορούσε στον Λευκό Οίκο!), μαύρα γάντια και μία βεντάλια από λευκά φτερά.

«Αυτό ήταν ένα φόρεμα που θα μπορούσαν να αγοράσουν κι άλλο άνθρωποι, αλλά εκείνη επέλεξε να το φορέσει ξανά. Νομίζω ότι το ιδιαίτερο σε αυτό είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες που αγοράζουν βραδινά φορέματα, τα φορούν περισσότερες από μία φορές. Κι αυτό έκανε και η Νταϊάνα. Ταυτίστηκε με τους απλούς ανθρώπους αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως ήταν η ‘πριγκίπισσα του λαού’» δήλωσε ο Houlton.

Στην ίδια δημοπρασία και το πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο

Το συγκεκριμένο φόρεμα θα πουληθεί μαζί με ένα άλλο κομμάτι από τη ντουλάπα της πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Τον Ιούνιο, ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε ότι το αυθεντικό κόκκινο πουλόβερ της πριγκίπισσας με το πολυσυζητημένο μοτίβο του μαύρου προβάτου θα ήταν ο επικεφαλής της πώλησης Fashion Icons κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Η δεκαεννιάχρονη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ φόρεσε ως γνωστόν το Warm & Wonderful πουλόβερ (στη βρετανική ορολογία για το πουλόβερ) με τζιν στον αγώνα πόλο του τότε πρίγκιπα Καρόλου τον Ιούνιο του 1981, έναν μήνα πριν από τον βασιλικό τους γάμο.

Διαβάστε ακόμη: