Το σύνολο των τηλεοπτικών σειρών μυθοπλασίας που θα προβληθούν την επόμενη σεζόν στους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια, καθώς και στη συνδρομητική τηλεόραση της Cosmote TV, έχει τη σφραγίδα της επιδότησης του ΕΚΟΜΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου, συνολικά για το 2021 έχουν υποβληθεί σχέδια επιδότησης για 26 τηλεοπτικές σειρές, από τις οποίες τουλάχιστον οι 20 προβλέπεται πως θα μεταδοθούν σε επτά τηλεοπτικούς σταθμούς. Το συνολικό ποσό επιδότησης υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι ορισμένες παραγωγές, όπως οι «Άγριες Μέλισσες» ή η «Τεχεράνη», λαμβάνουν επιδότηση άνω του 1,2 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής, οι σειρές που έχουν λάβει το πράσινο φως για την ένταξή τους στο πρόγραμμα επιδότησης είναι το «Έξι Νύχτες στην Ακρόπολη», που μετατράπηκε σε διεθνή παραγωγή, με την ΕΡΤ να έχει μικρή συμμετοχή, οι σειρές του Mega «Σιωπηλός Δρόμος», «Έξαψη», «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», «Κομάντα και Δράκοι», οι σειρές του Alpha «Οικογενειακές Ιστορίες», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», «Σασμός», «Η πεθερά», η ιστορική σειρά του ΣΚΑΪ «1821: Οι Ήρωες», τα σίριαλ του ΑΝΤ1 «Άγριες μέλισσες» και «Ήλιος» καθώς και οι δύο παραγωγές της Cosmote ΤV «Έτερος εγώ» και «Τεχεράνη» (β’ κύκλος).