Οι Ιταλοί που χρησιμοποιούν αγγλικές και άλλες ξένες λέξεις στις επίσημες επικοινωνίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ (108.705 $) σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που εισήγαγε το κόμμα Brothers of Italy της πρωθυπουργού Giorgia Meloni.

Ο Fabio Rampelli, μέλος της κάτω βουλής, εισήγαγε τη νομοθεσία, την οποία υποστηρίζει ο πρωθυπουργός.

Ενώ η νομοθεσία καλύπτει όλες τις ξένες γλώσσες, είναι ιδιαίτερα προσανατολισμένη στο «Anglomania» ή στη χρήση αγγλικών λέξεων, τις οποίες το προσχέδιο αναφέρει ότι «υποβαθμίζει και αφανίζει» την ιταλική γλώσσα, προσθέτοντας ότι είναι ακόμη χειρότερο επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πλέον μέρος της ΕΕ.

Το νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει ακόμη τεθεί σε κοινοβουλευτική συζήτηση, απαιτεί από οποιονδήποτε κατέχει αξίωμα στη δημόσια διοίκηση να έχει «γραπτή και προφορική γνώση και επάρκεια της ιταλικής γλώσσας».

Απαγορεύεται η χρήση των αγγλικών στην επίσημη τεκμηρίωση

Απαγορεύει επίσης τη χρήση των αγγλικών στην επίσημη τεκμηρίωση, συμπεριλαμβανομένων των «ακρωνύμιων και ονομάτων» των θέσεων εργασίας σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Οι ξένες οντότητες θα πρέπει να έχουν εκδόσεις στην ιταλική γλώσσα όλων των εσωτερικών κανονισμών και των συμβάσεων εργασίας, σύμφωνα με ένα προσχέδιο της νομοθεσίας που είδε το CNN.

«Δεν είναι μόνο θέμα μόδας, καθώς οι μόδες περνούν, αλλά η Anglomania έχει επιπτώσεις στην κοινωνία στο σύνολό της», αναφέρει το προσχέδιο νόμου.

Το πρώτο άρθρο της νομοθεσίας εγγυάται ότι ακόμη και σε γραφεία που ασχολούνται με μη ιταλόφωνους αλλοδαπούς, τα ιταλικά πρέπει να είναι η κύρια γλώσσα που χρησιμοποιείται.

Τα ιταλικά «υποχρεωτικά για την προώθηση και χρήση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στην εθνική επικράτεια»

Το άρθρο 2 καθιστά τα ιταλικά «υποχρεωτικά για την προώθηση και χρήση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στην εθνική επικράτεια».

Εάν δεν το κάνετε αυτό, θα επιβληθούν πρόστιμα μεταξύ 5.000 € (5.435 $) και 100.000 € (108.705 $).

Διαβάστε περισσότερα