Οι δικηγόροι τριών υποψηφίων για πρόσληψη και ένας διευθυντής, υποστηρίζουν ότι το Facebook έκανε διακρίσεις σε βάρος τους. Γι’ αυτό το λόγο η επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Εργασίας (EEOC) ξεκινά συστημική έρευνα καθώς υποπτεύεται πως οι πολιτικές της εταιρείας μπορεί να συμβάλλουν σε εκτεταμένες διακρίσεις.

Τον περασμένο Ιούνιο το Facebook είχε δηλώσει ότι περίπου το 3,9% των εργαζομένων του στις ΗΠΑ είναι έγχρωμοι.

Ο Όσκαρ Βενέζι Τζούνιορ, διευθυντής επιχειρήσεων προγράμματος στο Facebook και δύο υποψήφιοι που δεν προσελήφθησαν απευθύνθηκαν στην EEOC τον περασμένο Ιούλιο. Ένας τρίτος υποψήφιος που απορρίφθηκε ακολούθησε τον Δεκέμβριο. Και οι τρείς υποστηρίζουν ότι το Facebook βασίζεται σε φυλετικά στερεότυπα όταν πρόκειται να προβεί σε προσλήψεις.

«Είναι σημαντικό να παρέχουμε σε όλους τους εργαζομένους ένα εργασιακό περιβάλλον ασφάλειας και σεβασμού. Παίρνουμε σοβαρά κάθε ισχυρισμό για διάκριση και ερευνούμε κάθε υπόθεση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Facebook Άντι Στόουν.

«Οι προτεινόμενοι υποψήφιοι τείνουν να αντικατοπτρίζουν τη σύνθεση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού, αδικώντας τους μαύρους επαγγελματίες», δήλωσε ο ένας απο τους τρείς υποψηφίους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.