Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί την Τρίτη στην αγγλική πρωτεύουσα προσκεκλημένος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον .

Κατά την διάρκεια της παραμονής του θα έχει επαφές με επικεφαλείς μεγάλων Funds που ήδη δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα . Πολλοί εξ αυτών ήδη έχουν εκδηλώσει καταρχήν ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα μας αφού την βλέπουν ως ευκαιρία .

Όπως είπε στο radar στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου «Η Ελλάδα έχει μπει πια σε μια ρότα ανάπτυξης που θα αλλάξει την εικόνα στο εσωτερικό δημιουργώντας θέσεις εργασίας .»

Οι καιροί ου μενετοί

Η εικόνα όμως έχει αλλάξει κυρίως στο εξωτερικό όπου ο Κ Μητσοτάκης είναι αεικίνητος με συνεχή ταξίδια όπως έπραττε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης . «Είναι καιρός για καθημερινό τρέξιμο . Οι καιροί ου μενετοί!» .

Στο ταξίδι του στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός θα θέσει εκ νέου και το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα όπως άλλωστε τόνισε και στην συνέντευξη του στην  βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» !

Ο πολιτισμός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει τον πολιτισμό μας ως σημείο αναφοράς της ταυτότητας μας  αλλά και ως τον καλύτερο πρεσβευτή μας στο εξωτερικό . Μάλιστα είναι σε τακτική επαφή με την υπουργό πολιτισμού Λ Μενδώνη για τα έργα ανάδειξης των αρχαιοτήτων σε όλη την Ελλάδα .

 Ενδεικτικό της σκέψης του για τον αρχαίο πολιτισμό μας  και τον κυρίαρχο ρόλο του στην εικόνα της χώρας -που στηρίζει την βαριά βιομηχανία μας τον τουρισμό -φαίνεται από το προσωπικό του ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην έρευνα αλλά και στην προστασία και αξιοποίηση της εθνικής μας κληρονομιάς.

Όπως τόνισε στο radar στέλεχος του επιτελείου του «Αξιοποίηση που πραγματοποιείται και μέσω των σύγχρονων μορφών επικοινωνίας και εκμετάλλευσης των ψηφιακών δυνατοτήτων της τεχνολογίας για την ανάδειξη τους  όπως έγινε πρόσφατα και με την παρουσία της αρχαίας Ολυμπίας »

Ο στόχος

Στόχος  του πρωθυπουργού είναι : «ο αρχαίος πολιτισμός μας και ιστορία να είναι ελκυστικά για τα Ελληνόπουλα που θα πάρουν την σκυτάλη κάποια στιγμή ».

Χαρακτηριστικό του πνεύματος που υπάρχει στο επιτελείο του Μαξίμου για το σημαντικό αυτό θέμα είναι και η ανάρτηση στο Instagram από τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γρήγορη Δημητριάδη βίντεο για την ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας στην Times Square στην Ν. Υόρκη !