Προσκεκλημένος του δημάρχου Ομέρ Γκιουνέλ, ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στο Κουσάντασι. Μάλιστα,  ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε την πλατεία Ειρήνης και Φιλίας και άφησε ένα γαρύφαλλο στο μνημείο προς τιμή του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ.

Στη συνέχεια, φωτογραφήθηκε μπροστά από την ελιά, την οποία είχαν φυτέψει μαζί με τον Τζεμ πριν από χρόνια, για να συμβολίζει την ειρήνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Παπανδρέου: Έχουμε ευθύνες απέναντι στη φύση

Στην ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου στάθηκε στη φιλία που είχε με τον Τζεμ, μαζί με τον οποίο «θέσαμε ισχυρά θεμέλια φιλίας και ειρήνης μεταξύ των χωρών μας».

Για να προσθέσει ότι «στην Τουρκία και την Ελλάδα, συχνά πολεμάμε κατά των δασικών πυρκαγιών. Έχουμε πάντα ευθύνες απέναντι στη φύση. Δεν είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο. Είμαστε μαζί. Πρέπει να δράσουμε από κοινού απέναντι σε τέτοια γεγονότα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας στο Κουσάντασι».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε και δασικές περιοχές της Σμύρνης που έχουν πληγεί απο πυρκαγιές, την αρχαία πόλη της Εφέσου και το σπίτι της Παναγίας.

Διαβάστε ακόμη: