Πτώση καταγράφουν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, με τις απώλειες να επικεντρώνονται στις μετοχές τεχνολογίας και κατασκευής τσιπ, καθώς η απειλή για περισσότερους αμερικανικούς περιορισμούς στην Κίνα αύξησε τις ανησυχίες για την αναζωπύρωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των χωρών.

Τα πρόσφατα σχόλια του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ για την Ταϊβάν, ενίσχυσαν την ένταση.

Στη Wall Street, ο S&P 500 και ο NASDAQ Composite σημείωσαν πτώση λόγω των πωλήσεων σε μετοχές τσιπ και τεχνολογίας. Οι τομείς επλήγησαν επίσης από εκτεταμένη κατοχύρωση κερδών, καθώς η αισιοδοξία για μειώσεις των επιτοκίων είδε τους επενδυτές να στρέφονται σε πιο ευαίσθητους οικονομικά τομείς.

Τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών αυξήθηκαν στις ασιατικές συναλλαγές, ανακάμπτοντας ελαφρώς από τις απώλειες της Τετάρτης.

Ανησυχία για το εμπόριο ΗΠΑ-Κίνας

Οι δείκτες με μεγάλη βαρύτητα στην τεχνολογία σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία την Πέμπτη, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να σημειώνει πτώση 2,1% λόγω των απωλειών στις μετοχές των εταιρειών κατασκευής τσιπ.

Η Tokyo Electron, η πιο πολύτιμη εταιρεία κατασκευής τσιπ της χώρας, διολίσθησε πάνω από 8% μετά από έκθεση του Bloomberg, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περισσότερο έλεγχο από τις ΗΠΑ σχετικά με τις προμήθειές της στις κινεζικές αγορές.

Το δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο αυστηρότερων εμπορικών περιορισμών στην Κίνα, εάν εταιρείες όπως η Tokyo Electron και η ASML Holding NV ADR συνεχίσουν να προμηθεύουν τεχνολογία τσιπ στην Κίνα.

Διαβάστε ακόμη