Πτώση κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας,  καθώς τα προβλήματα με την αγορά ακινήτων Κίνας ανησυχούν τους επενδυτές.

Oι γεωπολιτικές εξελίξεις ανησυχούν επίσης τις αγορές, καθώς ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε την Κυριακή προειδοποιητικές βολές εναντίον ενός φορτηγού πλοίου στη νοτιοδυτική Μαύρη Θάλασσα, προαναγγέλλοντας ένα νέο στάδιο του πολέμου που θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου και των τροφίμων.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 1,7%, μετά την απώλειά του 2% την περασμένη εβδομάδα. Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε πτώση 1,3%.  Τα κινεζικά blue chips υποχώρησαν κατά 1,2%, πέραν της πτώσης κατά 3,4% την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω μιας σειράς απογοητευτικών οικονομικών ειδήσεων με αποκορύφωμα την έκθεση για τα νέα τραπεζικά δάνεια τον Ιούλιο. Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή αναμένονται την Τρίτη.

Στις ανησυχίες σχετικά με την επιδείνωση της υγείας των χρεωμένων κατασκευαστών ακινήτων της χώρας προστέθηκε η είδηση ότι δύο κινεζικές εισηγμένες εταιρείες δεν είχαν λάβει πληρωμή για επενδυτικά προϊόντα που λήγουν από την Zhongrong International Trust Co.

Η κινεζική Country Garden, η κορυφαία ιδιωτική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της χώρας, πρόκειται επίσης να αναστείλει τη διαπραγμάτευση των 11 χερσαίων ομολόγων της από τη Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμη: