Μολονότι η υπόθεση της χειραγώγησης και της κατάχρησης εμπιστευτικής πληροφόρησης στις 2 αυξήσεις κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, η πρώτη το 2015 και η δεύτερη το 2021, υποτίθεται ότι θα συζητείτο στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς, εντούτοις όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις το θέμα δεν μπήκε ποτέ στο …τραπέζι!

Πρόκειται πέραν πάσης αμφιβολίας για 2 υποθέσεις μείζονος σημασίας που αφορούν την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την πιθανή παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, από όλους όσοι θέλησαν να χειραγωγήσουν τη μετοχή για ίδιον όφελος, κερδοσκοπώντας κατά των μικροεπενδυτών!

Η πρώτη υπόθεση χειραγώγησης που αφορά τη διοίκηση της τράπεζας κατά το 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ και capital controls, μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις ως προς την εξέταση της θα είχε οδηγηθεί πιθανότατα στην παραγραφή με την σχετική  τροπολογία Σταϊκούρα που την τελευταία στιγμή απετράπη!

Είναι η εποχή που κρινόταν το ιδιοκτησιακό μέλλον της τράπεζας, επί Δραγασάκη και ασφυκτικών πιέσεων των θεσμών – κυρίως του SSM και της ΕΚΤ- να ανατραπεί το υφιστάμενο σκηνικό!

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την παρούσα κατάσταση και τη νυν διοίκηση και έχει να κάνει με την αύξηση κεφαλαίου μαμούθ των 1,3 δις. ευρώ, που διέρρευσε πριν ανακοινωθεί και προκάλεσε κύμα πωλήσεων, πτώση της τιμής της μετοχής και μεγάλες ζημιές για τους μικρούς κυρίως επενδυτές!

Υπό την οπτική γωνία αυτή θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να προσκομιστεί στην Επ. Κεφαλαιαγοράς η λίστα των τραπεζικών στελεχών που είχαν πρόσβαση στην εμπιστευτική πληροφορία, προκειμένου να ελεγχθούν οι συναλλαγές των ίδιων και των στενών συγγενικών τους προσώπων!

Οι πληροφορίες λένε πως η συζήτηση για τις 2 ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς θα μεταφερθεί στο ΔΣ της επόμενης εβδομάδας, το οποίο θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί «διά ζώσης» και όχι με τηλεδιάσκεψη καθώς είναι κρίσιμο, καθοριστικό ενώ δεν αποκλείεται να έρθει στο ΔΣ και η υπόθεση του Ελλάκτωρα…

Δύσκολο και «σκληρό» ΔΣ πέραν πάσης αμφιβολίας …