Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Στο κάδρο εδώ και τώρα Μ. Σάλλας και Παγκρήτια!

-Έκτακτο ΔΣ εντός της εβδομάδας (Δευτέρα;) συγκαλεί η Πρόεδρος της ΕΚ για το θέμα της χειραγώγησης προ 12ετίας της Τρ. Πειραιώς και την επιβολή ποινής και παραπομπή ή όχι στον εισαγγελέα
-Οι έγγραφες παρεμβάσεις 5 σημείων της Αντιπροέδρου Στάμου και ενός ακόμη μέλους του ΔΣ η συνεδρίαση από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ και η σύμπλευση Στουρνάρα – Λαζαράκου


«Σημεία και τέρατα» με την Lavipharm, στα κάγκελα οι επενδυτές! Προ των ευθυνών της η Επ. Κεφαλαιαγοράς!
-Η Πρωτόγνωρη αύξηση κεφαλαίου έως 58 εκ. και η πρωτοφανής στην ιστορία του ΧΑ εισφορά σε είδος, ύψους 34 εκατ. ευρώ από τον βασικό μετοχή!


Οι κοινοτικοί πόροι “σώζουν” τις κατασκευές μέσα στην κρίση
-Η ενεργειακή κρίση και η συνακόλουθη άνοδος του πληθωρισμού έχουν επηρεάσει δυσμενώς το κλίμα και στον κλάδο των κατασκευών
-Πώς οι πόροι από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης αμβλύνουν τις επιπτώσεις της κρίσης στην κατασκευαστική δραστηριότητα


Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα υπερκαλύπτουν όλες τις αυξήσεις!
-Δίνει τα ρέστα της η κυβέρνηση στους καταναλωτές – Όλες οι χρεώσεις ανά πάροχο
-Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση επιχειρώντας να φέρει την τελική χρέωση των νοικοκυριών στα επίπεδα του Αυγούστου, αποφάσισε επιδότηση 63,9 λεπτών


Morgan Stanley: «Ποντάρει» σε κινεζικές μετοχές τεχνολογίας για να ξεπεράσει την αστάθεια
-Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχει ξεπεράσει τον χρηματιστηριακό δείκτη MSCI Κίνας κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από τα μέσα Νοεμβρίου


Όλο για Ιβάν ακούμε και… Σαββίδη δεν βλέπουμε: Βρίσκεται πράγματι στην Ελλάδα; Και αν ναι, γιατί δεν τον βλέπει κανείς; Κρύβεται; Τι φοβάται;
-Υποτίθεται ότι διαμένει (;) στη βίλα Γαλήνη στο Πόρτο Καρράς, μισή ώρα από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κανείς δεν τον έχει συναντήσει και δεν έχει επισκεφτεί ούτε τις επιχειρήσεις του, ούτε την Τούμπα!


Ύποπτες θεωρεί τις μεγάλες εκπτώσεις στα δημόσια έργα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ι. Λιανός που προαναγγέλλει εξονυχιστικούς ελέγχους και εξελίξεις στις κατασκευές!
-Οι καταγγελίες σε Ελλάδα και Κομισιόν από 2 Έλληνες εργολάβους, έναν πρώην μεγάλο και έναν μικρό, καθώς και από ξένες τεχνικές εταιρίες που έχουν μείνει εκτός νυμφώνος των μεγάλων έργων!


Αποκλειστικό: Στοπ του υπουργείου Ανάπτυξης στις ορέξεις της Μπλε Κέδρος για τον αποκλεισμό της μειοψηφίας από το μέρισμα της χρήσης 2021!
-Φρένο στις ορέξεις των βασικών μετόχων της Μπλε Κέδρος να διανέμει, παράνομα, μέρισμα μόνο στους παλαιούς μετόχους (δηλαδή στους ίδιους) μετά την εισαγωγή της εταιρείας στο Χ.Α.!


Το «πανηγύρι» του Father Alex στη Ν. Υόρκη, ο οποίος πουλάει στους επιχειρηματίες που θα καταθέσουν τον οβολό τους, λόμπινγκ με τον Μπάιντεν, business και «προστασία» από τον αμερικανικό παράγοντα!
-Ο κατά κόσμον Καρλούτσος ή «νταραβεριτζής με τα μαύρα ράσα» φέρεται να υπόσχεται «δουλειές», κολεγιά με τον Αμερικανό Πρόεδρο και παραμύθια φούμαρα σε αυτούς που «προσκλήθηκαν» να ακούσουν τον Αντώνη Ρέμο!


Στάσσηδες και όχι Σαχίνηδες θέλει η αγορά, κύριε πρωθυπουργέ!
-Τα αντανακλαστικά της ΔΕΗ και η κατάντια της ΕΥΔΑΠ!
-Η μία εξυγιαίνεται και ταυτόχρονα επιτελεί κοινωνικό ρόλο με επιδοτήσεις και η άλλη «κόβει το νερό» για 100 ευρώ, για να αποκομίζουν μπόνους τα μεγαλοστελέχη!


Οι επιλεκτικές και ύποπτες χρηματοδοτήσεις των τραπεζών σε ολίγους διαπλεκόμενους, ημέτερους και διεθνείς επενδυτές, τους οποίους δεν δανείζει καμία ξένη τράπεζα!
-Η πρόφαση των υψηλών επιτοκίων και το ζήτημα φερεγγυότητας των ξένων επενδυτών που χωρίς ρίσκο και χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ, αγοράζουν ξενοδοχεία, ακίνητα και επιχειρήσεις!


Ραγδαίες εξελίξεις σε 2 μείζονος σημασίας υποθέσεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με εμπλοκή τριών επωνύμων (με άκρες και προσβάσεις) ανθρώπων του χρήματος!
-Ο Βενεζουελάνος, το «κόλπο» εφοπλιστή και στοιχηματζή, τα ύποπτα εμβάσματα από Αμερική σε Ελβετία, οι μίζες 10% και το σπάσιμο των capital controls!


Για ποιον εφοπλιστή χτυπά η καμπάνα; Φορολογικές Αρχές και η Επιτροπή για το ξέπλυμα παρακολουθούν τα ίχνη του!
-Ο μπον βιβέρ, η διαμονή στο εξωτερικό και η δέσμευση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων


Οι ρευστοποιήσεις κερδών στις τράπεζες, οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, το μάζεμα στη ΔΕΗ! Στο κάδρο ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Μότορ Όιλ, ΕΛΠΕ!
-Το βαρύ πολιτικό κλίμα, τα «καλά χαρτιά» της υψηλής κεφαλαιοποίησης, το πελατολόγιο της ΔΕΗ που αξίζει πάνω από 1 δις, το deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και το έντονο ενδιαφέρον για Πετρέλαια και Διυλιστήρια!


Όλοι προαλείφονται για μελλοντικοί αρχηγοί στη Ν.Δ.: Τουλάχιστον 10 τρέφουν φιλοδοξίες να διαδεχθούν (εάν και όταν) τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
-Από τον Δένδια, τον Κικίλια, την Κεραμέως και τον Καραμανλή μέχρι τον Χατζηδάκη, την Κεφαλογιάννη, τον Βορίδη, τον Τζιτζικώστα, τον Πιερρακάκη και τον Κώστα Μπακογιάννη!


Η προμήθεια των 3+1 κορβετών, η παρασκηνιακή εμπλοκή «επώνυμου» επιχειρηματία, από τα λεγόμενα «δεξιά τζάκια» υπέρ των Γάλλων και το «μπάσιμο» της Ιταλίας!
-Οι 4 προσφορές από Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία και Ιταλία, η αποχή των ΗΠΑ και η δράση υπογείου μιντιακού συστήματος που λειτουργεί υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων!


Εφορία μεγάλου πλούτου καλεί 2 επώνυμους εφοπλιστές προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις!
-Το real estate, οι πολυσχιδείς δραστηριότητες, το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και ο έλεγχος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα.


Η μόδα με τους νταραβεριτζήδες πρώην τραπεζίτες: Γιατί οι βασικοί μέτοχοι βάζουν στα Δ.Σ. τους αποτυχημένους του χθες και υπαίτιους της κρίσης!
-Οι «περιζήτητοι» πρώην τραπεζίτες πουλάνε φούμαρα ότι θα φέρουν ξένα funds, διεθνείς επενδυτές και Έλληνες μεγιστάνες για να επενδύσουν, ενώ «λύνουν» και όσα προβλήματα προκύψουν!


Η «νέα Lamda» του Χένρι Χόλτερμαν της Reggeborgh και η τεράστια δικαίωση του Radar!
-Η αποκάλυψη από τις 16 Μαΐου 2022 των επιχειρηματικών και χρηματιστηριακών σχεδίων των Ολλανδών και του Ελλάκτορα που ήρθαν για να μείνουν και ρίχνουν συνεχώς φρέσκο χρήμα στη χώρα!


Στην τελική ευθεία το deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, θα κλείσει το αργότερο τον Σεπτέμβριο και σε τιμή πέριξ των 22 ευρώ!
-Οι διαπραγματεύσεις με την First αλλά και ιαπωνική (;) επενδυτική τράπεζα που έχουν προσφέρει τίμημα έως και 1,82 ευρώ ανά μετοχή υψηλότερο από εκείνο της Macquarie!


Επιχείρηση προσέγγισης του Δένδια με τον Σαμαρά, διά μέσου επιχειρηματικών και παραπολιτικών κύκλων!
-Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών υπάρχει ψυχρότητα και απόσταση από την εποχή της διακυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος θεωρούσε ότι ο Ν. Δένδιας τον υπονόμευε!


Ψυχρολουσία από τράπεζες και ηγέτες της ΕΕ: «Ετοιμαστείτε όχι για έναν, αλλά για δέκα δύσκολους χειμώνες»


Διαβάστε στην «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Αυγούστου