Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την ΑΘήνα το μεσημέρι, με την κίνηση στους δρόμους να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Η κίνηση, όπως φανερώνει και ο χάρτης της Google, είναι ιδιαίτερα αυξημένη στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα, αλλά ιδιαίτερα στην άνοδο, την Αττική Οδό σε αρκετά σημεία αλλά και σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης, τη Συγγρού, τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, τη Βασιλίσσης Σοφίας, τη Μεσογείων, την Κατεχάκη, τη Μιχαλακοπούλου.

Δείτε live την κίνηση εδώ.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Οι μετεωρολόγοι και η ΕΜΥ προβλέπουν σφοδρή κακοκαιρία σήμερα και αύριο με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Η ΕΜΥ στο νέο της έκτακτο δελτίο αναφέρει για σήμερα:

Στο Ιόνιο (περιοχή Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης – Λευκάδας) και από νωρίς το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως Αχαΐα – Ηλεία).
Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια (κυρίως στα κεντρικά και νότια).
Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Λέσβος, Λήμνος, Χίος, το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο.

Τσατραφύλλιας: Οι 12 περιοχές στο μάτι της κακοκαιρίας

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας συγκεκριμενοποιεί τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία, λέγοντας ότι σήμερα στο μάτι της κακοκαιρίας θα μπουν οι εξής περιοχές:

  • ΑΧΑΪΑ-ΗΛΕΙΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ-ΦΩΚΙΔΑ-ΑΤΤΙΚΗ (ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΒΡΑΔΥ )
  • ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Αύριο, Σάββατο, οι εξής τρεις:

  • ΗΠΕΙΡΟΣ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Πολλά τα προβλήματα στο Ναύπλιο και το Άργος

Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου και του Άργους το μεσημέρι της Παρασκευής (10/11).

Κεντρικοί δρόμοι στις δύο πόλεις μετατράπηκαν σε ποτάμια από την ισχυρή νεροποντή. Παράλληλα, από τους δυνατούς ανέμους έπεσαν δέντρα σε Ναύπλιο, Άργος, Λυγουριό, Τροιζηνία με την Πυροσβεστική να επιχειρεί το κόψιμο των κορμών.

Δείτε βίντεο από την περιοχή του Ναυπλίου:

Προβλήματα με εισροή υδάτων παρουσιάστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις σε σπίτια και γραφεία, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.

Δείτε φωτογραφίες:

kakokairia-argolida1
kakokairia-argolida2
kakokairia-argolida3
kakokairia-argolida4
kakokairia-argolida5

Ίσχυρη βροχόπτωση και στην Έυβοια

Έντονη βροχόπτωση, συνοδευόμενη από κεραυνούς ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εύβοια, με τα καιρικά φαινόμενα να εντείνονται και τις επόμενες ώρες, καθώς είναι σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας.

Αυτή την ώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη Χαλκίδα αλλά και τη Νότια Εύβοια με ισχυρή βροχόπτωση, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο του evima.gr.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η υπόλοιπη Στερεά, Πελοπόννησος και η Εύβοια.

Διαβάστε ακόμη: