Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και τις κεντρικές αποφάσεις, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να καταλήγει στα κομβικά πρόσωπα που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά και για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν, όπου κατά τις πληροφορίες κλείδωσε το όνομα!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας με την …παρωδία της δήθεν υποψηφιότητας της Γιάννας Αγγελοπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που προκάλεσε νευρικότητα, γέλωτα και αποτροπιασμό…

Ας ξεκινήσουμε με το παρασκήνιο: Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται κορυφαία στελέχη της ΝΔ μετά τη ρουκέτα που έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους χρυσούς ολυμπιακούς αγώνες που οργάνωσε η Ελλάδα το 2004.

Σύμφωνα με την αποκωδικοποίηση η αναφορά του πρωθυπουργού συνιστά έναν δημόσιο έπαινο στη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Βέβαια οι πλέον υποψιασμένοι εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να μετρήσει τις αντιδράσεις για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Γιάννας Αγγελοπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Βέβαια μια τέτοια κίνηση είναι υψηλού ρίσκου γιατί μπορεί να τινάξει στον αέρα την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση.

Οι θεματοφύλακες της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συναινέσουν σε μια τέτοια καταστροφική όπως την χαρακτηρίζουν επιλογή.

Το ίδιο και δεκάδες βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονται ήδη στα… κάγκελα εξαιτίας διαφόρων επιλογών του πρωθυπουργού που βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις ιδεολογικές αρχές και κυρίως τις αξίες της παράταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Γιάννα Αγγελοπούλου και με τον σύζυγο της Θεόδωρο Αγγελόπουλο είναι πολύ στενές και δοκιμασμένες σε όλα τα επίπεδα. Και η Γαλλία, με αφορμή και την Ολυμπιάδα, αποτελεί σημείο αναφοράς, μολονότι από τους διαχρονικούς συμμάχους μας δεν εισάγουμε αθλητική τεχνογνωσία αλλά μαχητικά αεροπλάνα Rafale και φρεγάτες Belhara!

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι μπορεί να φτάσει στο σημείο να αυτοκτονήσει πολιτικά για να μπορέσει η Γιάννα Αγγελοπούλου να εκπληρώσει το όνειρο της ζωής της και να γίνει ένοικος στην Ηρώδου του Αττικού.

Πάντως καταβάλει τεράστιες προσπάθειες.

Τα δύο τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει την κοσμική ζωή.

Δεν προκαλεί με ακριβά σύνολα.

Φροντίζει να δείχνει περισσότερο παιδί του λαού.

Εγκατέλειψε το έντονο μακιγιάζ και τα ακριβά ρούχα.

Φροντίζει επιμελώς να διαμορφώσει μια διαφορετική εικόνα και βέβαια πίσω από αυτή τη μετάλλαξη κρύβεται ο στρατηγικός της στόχος που είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μέχρι ως …πρωθιέρεια με πτυχώσεις (!!!) εμφανίστηκε η γηραιά πάλαι ποτέ «ισχυρή κυρία» των Ολυμπιακών αγώνων, στην Τελετή Αφής της φλόγας!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή όλες οι κινήσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου συντονίζονται από εταιρεία συμβούλων η οποία προφανώς έχει αναλάβει και το επικοινωνιακό κομμάτι.

Πάντως οι βαρόνοι της Δεξιάς παράταξης προεξοφλούν ένα ακόμη στραπάτσο της κυρίας Γιάννας.

Οι μεταλλάξεις δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξουν το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και ειδικά τη βαρύνουσα άποψη των Σαμαρά και Καραμανλή.

Η αλήθεια για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την Προεδρία της Δημοκρατίας εσχάτως επικρατεί ένα νέο κλίμα στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να σκέφτεται πλέον σοβαρά, υπό το βάρος των κομματικών εξελίξεων και την οξεία αμφισβητήση από την παραδοσιακή βάση του κόμματος και των απλών ψηφοφόρων, την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον οποίο φέρεται να έχει τοποθετήσει στην πρώτη σειρά των υποψηφίων!

Την ίδια στιγμή η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Σακκελαροπούλου αντιλαμβανόμενη ότι ο χρόνος τελειώνει μαζί με την θητεία της, εμφανίζεται εσχάτως να κάνει ανοίγματα προς την Αριστερά!

Κλείδωσε το όνομα του Επιτρόπου!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές με γνώση εκ των έσω, φέρεται να έχει κλειδώσει το όνομα – επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης για τη θέση του Επιτρόπου! Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν Φαν Ντερ Λάιεν το όνομα του «Μακεδονομάχου» Απόστολου Τζιτζικώστα, στην λογική υποστήριξης της καθαρόαιμης λαϊκής δεξιάς βάσης της ΝΔ!

Μολονότι πρώτη επιλογή στο μυαλό του ήταν η Νίκη Κεραμέως, τελικά όπως τα πράγματα δείχνουν στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κυριάρχησαν οι σκοπιμότητες και όχι οι φιλίες…

Διαβάστε ακόμη: