search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κ. Τασούλας – Παρέδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Κ.Τασούλας για να παραδώσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κ. Τασούλας - Παρέδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών

Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

Η κοινοβουλευτική δύναμη των οκτώ κομμάτων που κατάφεραν να μπουν στη Βουλή έχει ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 158 έδρες,
  • ΣΥΡΙΖΑ 48 έδρες,
  • ΠΑΣΟΚ, 32 έδρες,
  • ΚΚΕ 20 έδρες,
  • Σπαρτιάτες 12 έδρες,
  • Ελληνική Λύση 12 έδρες,
  • Νίκη 10 έδρες και
  • Πλεύση Ελευθερίας οκτώ έδρες

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ενημέρωσε της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν τις 10πμ.

Ο κ. Τασούλας είπε απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Ολοκληρώθηκαν εκλογές και πάλι αψεγάδιαστα. Νωρίτερα συνεχάρην την κυρία Σπανού για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους. Έχουμε ενσωμάτωση σχεδόν 100% οπότε το αποτέλεσμα είναι σαφές, αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη και βάσει των συνταγματικών μου υποχρεώσεων σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να προχωρήστε τις δικές σας πολιτειακές αρμοδιότητες».

Σακελλαροπούλου: Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα και ότι είχαμε εκλογές που διεξήχθησαν άψογα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε και την παρουσία οκτώ κομμάτων στη νέα Βουλή, λέγοντας ότι «η οκτακομματική Βουλή γεννάει πολλές προκλήσεις για τον νεό πρόεδρό της. Θα τα ζήσουμε όλα μαζί, εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο».

«Όλα θα πάνε κατ’ ευχήν» έκλεισε τον διάλογο ο Κωνσταντίνος Τασούλας υπενθυμίζοντας ότι  «είχαμε και το 2015 οχτακομματική Βουλή, δεν είναι κάτι πρωτοφανές αλλά συμβαίνει».

Το πρόγραμμα

Στις 11π.μ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στη μία το μεσημέρι θα γίνει η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατόπιν, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα παραλάβει από τον απερχόμενο υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Σαρμά και αναμένεται να ξεκινήσει τα «περιβόητα» τηλεφωνήματα προς τους νέους Υπουργούς και κυρίως σε αυτούς που δεν έγιναν ακόμη, που θα συγκροτήσουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το απόγευμα, δε, αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, οπότε την Τρίτη να γίνει η ορκομωσία και την Τετάρτη θα συγκληθεί το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ