Για την Αθήνα αναχωρεί απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος επέστρεψε προ ημερών στο τιμόνι του κυπριακού ΥΠΕΞ έπειτα από την παραίτηση του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά την παραμονή του στη χώρα μας, ο κ. Κασουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις, παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, στο επίκεντρο των συζητήσεων των κ.κ. Κασουλίδη και Δένδια αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω εμβάθυνση τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, το Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, τα πολυμερή σχήματα συνεργασίας, καθώς και άλλα περιφερειακά και ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Κασουλίδης θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.